Знам, че всяка от вас в някакъв етап от живота си е попадала в следния сценарий с някой мъж:

Среща мъж, харесва го и изглежда, че и той нея също. Излизат на среща, искрите между тях са навсякъде и тя е все по-уверена, че е срещнала любовта на живота си.

Всичко е много красиво до момента, в който тя открива, че се е влюбила в него и дори си представя бъдещето им заедно. И тогава изведнъж, като гръм от ясно небе, той решава да си тръгне и сякаш да изчезне от лицето на Земята.

Тя се чуди какво е станало и тайно се надява, че той ще се върне и ще се извини. Вкопчва се в надеждата, че той ще осъзнае какво е изгубил, защото не иска да изправи лице в лице с ужасната истина, че той не е бил влюбен в нея от самото начало.

Добре, може би е малко прекалено, но историята е подобна. Има безброй примери за ситуации, когато моментът, в който решиш да обичаш някого и да забравиш за предпазливостта си, е моментът, в който той решава да спре да се обажда.

Разбирам. Нормално е да се ядосаш и да поискаш да отидеш у тях и да му кажеш какъв глупак е, за да те пусне да си отидеш. Дори някои хора да смятат това поведение за смело и за знак, че се бориш за любовта си, ако и ти се чувстваш по този начин – тогава, за Бога, спри! Спри да му показваш внимание и да му звъниш и пишеш постоянно. В очите му ще изглеждаш като луда.

Не бъди жена, която не разбира от намеци. Бъди такава, която ще си тръгне, в момент, в който се почувства недооценена.

Аз също съм губила времето си и съм се чувствала тъжна заради някой, който не заслужаваше цялата любов и внимание, които му давах. Вместо да го желая и да страдам за него, трябваше да пътувам повече и да се фокусирам върху себе си и срещите с нови хора.

Защото, като се замисля сега, червените знамена ги имаше и всичко крещеше да бягам от него. Обаче, отказвах да си тръгна. Останах, докато ТОЙ го направи.

Скъпа моя, да спрем с глупостите и да спрем да се вкопчваме в мъже, които не ни искат. Да спрем да полудяваме заради мъже, които вече си тръгват. Животът е твърде кратък и на света има много от тях. Не оставай с мъж, който не те цени!

Защото силната жена не моли! Тръгва си в момента, в който се почувства нежелана!