Заетите родители често прибягват до иновативни решения, чрез които да спестят време. Всички сме опаковали обяда на децата си от предния ден или сме приготвяли дрехите им от вечерта, за да спестим време сутрин. Но една майка е отишла доста по-далеч.

Запознайте се с Маделин Уест от Австралия, майка на шест деца и известна актриса. Тя призна, че понякога децата ѝ спят с дрехите, които трябва да носят на следващия ден, вместо пижами. „Ако ти си налага да ставаш много рано сутрин или знаеш, че ще бъдеш страшно заета, облечи децата си в дрехите за следващия ден и ги сложи да си лягат. Пижамите не са задължителни за мен. Ако децата са с чисти дрехи, няма проблем да спят с тях.“

Естествено, този съвет предизвика смесени реакции. Интернет майките се разделиха на два лагера, едните го наричат находчив начин да спестиш време, а други го обявиха за скандална глупост.

Немалко майки си признават, че те самите са прибягвали до този трик. „Трябва да си призная, че аз самата съм прилагала този трик с 5-годишния ми син. Смятам, че е доста хитро – на него му е топло, не трябва да се преоблича, докато още му се спи, така трябва да пера по-малко дрехи и освен това ми спестява малко време сутрин. Не всички имат по 6 деца, докато не сте били на нейно място, можете да си спестите коментарите“, казва една майка в защита на Маделин.

Но не всички майки са впечатлени. Много от майките са сметнали този „съвет“ за някаква шега или се притесняват, че това ще неудобно мъчение за децата.

След огромните критики, Маделин обяснява, че децата ѝ спят само в удобни дрехи като клинове, анцузи или тениски, а не в училищните си униформи.

Майката казва, че ѝ отнема 45 минути да облече шестте си деца, но когато трябва да бърза сутрин, прибягва до своя трик. „Никога не обличам децата си в едни и същи мръсни дрехи ден след ден, въпреки че много майки си го помислиха.“

Ти какво мислиш за нейния съвет?