Шакира и бившият ѝ съпруг Жерар Пике потвърдиха, че са подписали споразумение за попечителство над децата, което ще им помогне да избегнат съдебни спорове. Двойката, която потвърди раздялата си през юни, направи изявление във вторник след маратонска 12-часова среща с адвокатите си, която приключи в ранните часове на деня.

Твърди се, че Жерар, който през уикенда емоционално се оттегли от футбола, е дал благословията си бившата му партньорка да се премести в Маями през новата година заедно с двамата им синове Милан, на 9 години, и Саша, на 7 години, за да избегне продължителна съдебна битка.

В съвместното си изявление Пике и Шакира казват: "Искаме да съобщим, че сме подписали споразумение, което гарантира благосъстоянието на нашите деца и което ще бъде ратифицирано в съда в рамките на една формална процедура. Нашата единствена цел е да им осигурим максимална сигурност и защита и вярваме, че личният им живот ще бъде зачитан.”

Тяхното изявление продължава така: "Оценяваме проявения интерес и се надяваме, че децата ще могат да продължат живота си с необходимото уединение в безопасна и спокойна среда.”