Скорпиони, през октомври е време да се съсредоточите върху личния си живот. Повишеното обаяние ще привлече хора, които преди са ви се стрували проблемни за общуване. Това може да се превърне в завладяваща романтична история. Негативната енергия на Слънцето във Везни принуждава Скорпиона да се ръководи от желанията си, а не от разума. Напрежението в екипа може да забави кариерното развитие. Ако пренебрегвате добрите съвети, нищо няма да се получи. С пълнолунието на Ловеца през октомври времето тече бавно, Скорпионът ще може да обърне повече внимание на себе си. Трябва да се подготвите за продължително студено време: Спортуването и правилното хранене ще помогнат на тялото да се възстанови по нов начин.

По отношение на творчеството началото на октомври ще бъде плодотворен период. Есента има особен чар, душата се стреми към нещо високо. Хороскопът на Скорпиона съветва да се поддадете на това настроение, за да изпълните живота си с нов смисъл. Съвсем не е необходимо да вземете четката и да пишете стихове, достатъчно е да посещавате курсове по ораторско майсторство. За гордия Скорпион няма невъзможни желания, благодарение на влиянието на Венера в Лъв тази увереност в превъзходството им само ще се засили. Победителите са щедри хора, така че много ползи ще се паднат на другите. Това е добро време да участвате в благотворителни събития, да помагате на нуждаещите се: Добротата няма да остане незабелязана.

Финансовата ситуация в средата на месеца ще бъде спокойна, въпреки че не са изключени извънредни ситуации. Може би ще се натъкнете на горящ билет, а може би внезапна любов ще провали всички планове. Според общия хороскоп на Скорпиона през октомври 2023 г. съществува риск от измами, трябва да внимавате с разходите. Преди да похарчите голяма сума, трябва да проучите предлаганата услуга или продукт. Намесата на Меркурий във Везни ще изиграе положителна роля, насърчавайки ви да мислите обективно. Скорпионът ще успее да обуздае нетърпеливите импулси, в резултат на което само ще спечели. Излизания, развлекателни дейности, спонтанни срещи - всичко това може да бъде от полза, ако видите рационалното зърно. Новите запознанства ще ви бъдат от полза съвсем скоро.

Романтичният край на октомври ще ви помогне да разведрите сивите есенни дни. Ще има много запознанства и срещи: самотните хора няма да останат без партньор. Що се отнася до семейните отношения, октомврийският хороскоп за Скорпион напомня за риска от преиграване. Може да се разпали старо чувство или да започне комуникация в социалните мрежи, а това е първата стъпка към предателството. Що се отнася до късмета, позицията на Марс в Скорпион се счита за изключително благоприятна, обещаваща добър късмет по всички въпроси. Може да имате усещането, че наблизо има любезен покровител, който предусеща всичките ви желания. Въпреки това Скорпионите не бива да свалят гарда; ако трябва да се явяват на изпити, не могат да разчитат на изпитни листове и съвети от симпатизанти.