Скъпа любов,

Защо трябва да е толкова сложно? Защо си такава мистерия? Криеш се толкова добре в усмивките, в смеха, в обещанията. Ти караш краката ми да омекват, ти заздравяваш рани, създаваш топлина, щастие и светлина. За съжаление, ти можеш да създадеш и водопади, студ и тъмнина. Понякога се чувствам прекалено слаба, а в следващия момент на върха на щастието. Страхуваш се. Играят си с теб, изпитват сърцето и нараняват душата ти.

Въпреки и болката, която причиняваш, ти си това, което всички търсят. Някои прекарват живота си в опити да те опознаят или срещнат. Те искат да те държат в прегръдките си, да чуят две желани думи, да запълнят празните парчета. Някои искат да те срещнат, за да открият насладата, но някои остават, за да те опознаят, за да видят каква си всъщност и да осъзнаят, че без теб няма как да се чувстват добре. Те се учат и вярват, че всичко, през което са минали, си е заслужавало.

Но аз вече не мисля, че си заслужаваше.

Ти беше прекалено дълго в живота ми и когато мислех, че всичко е сигурно, ти изчезна. Ти ми показа какво е да се грижат за теб, да си желана и щастлива. Аз и ти имахме невероятни моменти, но ти ме накара да дам всичко и да не получа нищо в замяна. Ти превзе тялото и душата ми. Накара ме да остана, когато единственото, което щях да получа е болка от онези, които искат просто насладата. Повтарях си как не трябва да ти го позволявам, но така и не го направих. Ти беше по-силна.

Затова те моля, тръгни си. Отпусни прегръдката си. Не искам да танцувам с теб под лунната светлина или да те целувам под звездите или дъжда. Не искам да ми повтаряш как всичко ще е наред. Не искам да усещам страстта ти и да прекарам живота си с теб. Мислех, че те искам, но това желание изчезна. Защото ще очаквам как ще си тръгнеш и сърцето ми няма да го понесе. 

Реших, че ще се радвам само на временната наслада. Ще приема временната топлина от нечия усмивка и тъмнината след нея. Ще се наслаждавам на това да си играя с теб в нечии други очи. Да, това може да боли, но ще понеса последствията. Ще построя стена около сърцето си. То ще стане ледено, горчиво, черно. Ще го направя, за да го предпазя от теб и това да го нараниш отново.

И знаеш ли какво? Никога повече не искам да те виждам.