Скъпа мамо,

Знам, че от деня, в който ме роди, нощите ти се промениха много. Всяка една от тях е станала по-трудна от предишната. Също така разбирам, че това ти се отразява през деня. Но знай, че забелязвам и оценявам уморения ти поглед. Ето защо се чувствам толкова щастлив и благословен.

Дори когато се жертваш и ми даваш толкова много в замяна на нищо, все пак усещам любовта, което изпитваш към мен. Твоите ръце са моето най-сигурно убежище. Там, аз разбирам какво представлява любовта. Ти си топлина и нежност. Радостта, която кара моят свят да се върти.

Благодаря ти, мамо, че ме обичаш и ми посвещаваш времето и търпението си, за да ме успокояваш така нежно и сладко. Благодаря ти и за всяка песен, която пееш, за да ме успокоиш през нощта. За тези прекрасни приказки, които ми разказваш и в които оставяш въображението ти да се развихри.

За нощите, които сме споделили още от рождението ми

Мамо, оценявам нощите, които споделяме от деня, в който влязох в живота ти. Например, вчера се будех всеки час с молбата да ме държиш в ръцете си. Направих това, защото имам нужда от теб. Светът, в който не чувам ударите на сърцето ти, ме плаши.

Нуждая се от твоята защита, търпение и обич. Има толкова много спокойствие и сигурност в ръцете ти, че думите не могат да дадат и бледо обяснение. Независимо от моето поведение, виждам търпеливото ти лице, винаги готово да ме успокои.

Ти ми даваш най-богатото и най-здравословно нещо в света: кърмата

Придържам се към теб с малките си пръсти. Въпреки че клепачите ти се борят да останат отворени заради дългите часове на безсъние, никога не откъсваш поглед от мен. Винаги ме гледаш право в очите, сякаш се взираш в душата ми.

Ето как научих стойността на жертвоготовността и отдадеността. Чрез теб научих за истинската безусловна любов и безкрайната щедрост. Аз наистина ценя всичко, което си направила за мен и правиш и до днес. Ето защо аз ти се извинявам за всичко, но бих искал да ти обясня, че се нуждая само от твоята близост, царице моя.

Знам, че трябва да спиш. Но знаеш ли какво? Не мога да контролирам етапите на съня си или нуждите си. Всички те са програмирани от биологията. Не слушай онези, които ти казват, че се опитвам да те манипулирам. Нуждая се от сигурност толкова, колкото и от коремче, пълно с мляко или пелена, която не дразни деликатната ми кожа.

Искам да ти разкажа за нощите си

Все още не знам значението или функциите на стените и таваните. Моето убежище е в твоите ръце. Ти си моето спасение, моят свят, моята храна и целият ми живот. Не обръщай внимание на онези, които казват, че е време да стана по-независим.

Все още съм просто бебе, едва на няколко месеца. С времето ще се науча да бъда независим. Ще ме научиш на много уроци за живота, но сега ми позволи да бъдеш целият ми свят. Времето минава бързо и преди да го разбереш, ще бъде твърде късно и няма да можем да го върнем.

Не мога да отрека, че имам нужда от теб за абсолютно всичко. Ти си моят пазител и моят водач. Моята светлина и път. Повярвай ми, когато казвам, че наистина се нуждая да отговориш на моя плач, защото това не е някакъв каприз. Благодаря ти, че отговаряш на сълзите ми, независимо от всичко.

С всички тези красиви жестове на любов ми показваш, че в края на краищата, светът е хубаво място. Благодаря ти, че ми осигуряваш удобството, което ми трябва толкова много през нощта. Заради мен ти забравяш за факта, че на следващия ден трябва да отидеш на работа и да свършиш толкова много различни задачи.

Усмихни се, мамо! Справяш се отлично!

Каквото и да се случи, вдигни главата си високо и знай, че всеки момент е само инвестиция. В бъдеще, тези подробности за дългите нощи, ще бъдат само спомен. Едно непоклатимо доказателство за това, че си безкрайно силна и смела. Когато си спомниш, ще осъзнаеш, че за всеки горчив момент съм те благославял и възхищавал.

Засега, твоите прегръдки и целувки са всичко, от което се нуждая. Така че, обещавам ти, когато съм готов, ще намеря свой собствен път. Благодарение на всичко, което правиш за мен, той ще бъде сигурен и щастлив. Ти си моят най-любим човек на света. Обичам те с цялото си сърце и душа!

С много любов,

твоето бебе!