Спри да се опитваш да виждаш добри неща в погрешните хора. Когато някой ти показва, че не си важна за него, прояви уважение към себе си и си тръгни. Не чакай да осъзнае колко те обича. Такава любов не е истинска. Такава привързаност не е истинска. И не трае дълго.

Разбери, че твоето сърце е съкровище, безценен дар, който може да се оцени само от човек, който също има сърце. И очи. За красивото в живота. За истински важното. За теб.

Твоята любов притежава огромна сила и може да направи много. Но само за този, който вижда силата й. Само за този, който иска да почувства силата й. Защото, колкото и силно да обичаш, колкото и да си търпелива, колкото и даваш, не можеш да насилиш никого да гради връзка с теб. Такава връзка, каквато заслужаваш. И за каквато мечтаеш. А не каквато той смята, че ще ти е достатъчна. Връзка, която няма да те кара да правиш компромиси със себе си с нещата, в които вярваш. И които искаш.

Ти си тази, която ще избере колко и докога да търпи. Да чака. Да се надява. Да се самозаблуждава. Прояви смелост, истинска смелост, и наречи нещата с техните имена. Осъзнай, че твърде много се отдалечи от себе си. Че е време да се върнеш към сърцето си.

Защо продължаваш да чакаш грешния човек да започне да се отнася с теб правилно? Истинските неща в живота са простите неща. Ясните неща.

Един човек или те иска, или не. Или се бори за теб, или не. Или си негов приоритет, или не.

Не се страхувай. Няма да си сама. Не и по-сама, отколкото си в момента. Но ще си по-истинска. По-свободна. По-себе си. За да срещнеш един ден човека, който ще оцени по-добре това, което представляваш. Ще го оцени и ще поиска да го съхрани.

Затова, скъпа моя, спри да бъркаш самозаблудатата с търпение! Спри да отлагаш решението. Спри да отлагаш живота.

Автор: А. Глорис