Защото когато си сама, имаш възможност да си спокойна. Няма нищо лошо в това да си сама, защото се научаваш как да си щастлива без чужда помощ. Знаеш и как да се наслаждаваш на живота.

Когато си сама, си поставяш определени граници. Това не означава, че се страхуваш от болката, че не можеш да излезеш от зоната си на комфорт. Писнало ти е всеки да минава границите ти и да си тръгва след това.

„Сама“ може да бъде сравнено и с независимостта, която получаваш. През каквото и да минеш, разчиташ на себе си. Не плачеш и не търсиш помощ. Не казваш, че си отчаяна, и не чакаш другите да направят всичко вместо теб.

Няма нищо лошо в това да си сама на рождения си ден, на Коледа, Свети Валентин или Нова година. Да, може да е тъжно в чуждите очи, но това показва, че си зряла (защото не разчиташ на околните за собственото ти щастие), увереност (защото уважаваш себе си достатъчно) и смела (защото не се интересуваш от чуждото мнение).

За околните това може да е егоистично, породено от гордостта ти, но истината е, че ти си крехка, че си добър слушател. Веднъж щом отвориш сърцето си, се раздаваш напълно. Знаеш как да обичаш истински. Ти си заслужаваш. Имаш нужда от хора, който знаят как да разбият стените, които си изградила около себе си. Хора, които знаят от какво имаш нужда, които те уважават, които те разбират.

Не се страхувай от онези, които ти казват, че си самотна, жалка, без любов и приятели. Ти не си. Всичко това са лъжи.

Казвам ти го още веднъж: Не е страшно да е сама, защото това е сила, която хората рядко притежават.