Петък вечер е... Завесите са спуснати, телевизорът е с намален звук. Котката ти влиза в стаята и ти я гледаш с празен поглед. Сипваш си още малко вино и въздъхваш. Не трябваше ли да си на гореща среща с красив мъж?

Е, вероятно... Положила си всички усилия, които една дама трябва да положи, ако иска да отиде на среща. Но все пак климатът в съвременния свят на сръщите те е предал. Работила си неуморно да изградиш добра кариера, която да те кара да се гордееш. Дори си почистила и дома си, за Бога!

Би се насладила на чаша вино и истински разговор най-накрая. Гледаш към котката си и се чудиш защо нещата са такива, каквито са. Отстъпи назад за минутка и помисли за нещата, които правиш правилно, а не грешно, и те те дърпат назад. Ти си интелигентно момиче, това нещата да не вървят, е част от всичко.

Когато си толкова интелигентна, е лесно да се обградиш с неподходящи кандидати. Но това е, защото те не могат да се мерят с твоя ум.

Твоята интелигентност притеснява мъжете

Ти си твърде умна, мила моя. Мъжете се притесняват, когато една дама е по-умна от тях. В традиционния свят, мъжът винаги е смятан за този, който печели парите. Но в днешни дни не е рядкост жената да изкарва много повече от мъжа. Това притеснява някои мъже, които не могат да се мерят с това. Скъпа, дори не ти трябва да се занимаваш с мъже, които на всяка цена искат да са по-силни от теб в който и да е аспект.

Мъжете се страхуват, че са твърде глупави за теб

Това върви ръка за ръка с притеснението от интелекта ти – някои мъже се боят, че си твърде умна и просто ще избягат надалеч. Опитай се да бъдеш по-отворена и да каниш мъжете и да ги хвалиш щедро. Това ще свали част от напрежението и ще ги кара да се чувстват по-специални и по-малко притеснени.

Те се страхуват, че ще ги разгадаеш (защото ще го направиш)

Друга причина мъжете да се тревожат от интелигентните жени е притеснението, че ще бъдат разгадани. Манипулативните и контролиращи мъже искат глупава жена. Подобни мъже не желаят дама, която ще разбере какво са наумили. За щастие, те няма да могат да излъжат теб и ще надушиш манипулаторът отдалеч, а ако някой се доближи, ще успееш бързо да го върнеш на мястото му.

Ти се превръщаш в конкуренция, а не компания

За мъжете, които имат проблем с егото, това е голям проблем. Някои от тях не могат да гледат на връзките като нещо полезно, което им помага да израстнат. Вместо това виждат половинките си като някого, с когото да се конкурират. Ако забележиш нещо подобно у човек, с когото излизаш, бързо го разкарай. Това е опасно за развитието ти, защото той ще иска да те бутне, за да се почувства по-добре.

Основната идея е да продължиш да правиш това, което си правила и досега. Ти си прекрасна! Заслужава си да почакаш и да не се примиряваш с по-малко от това, което заслужаваш – мъж, който цени твоя интелект.