Тази бърза и лесна шоколадова торта изглежда впечатляващо и със сигурност ще се хареса на всички. Освен това се приготвя само за 30 минути, ето как.
Необходими продукти за 12 парчета:
• 1 1/2 чаша гореща вода
• 250 гр. масло
• 200 гр. черен шоколад за готвене
• 1/4 чаша какао на прах
• 2 чаши захар
• 2 яйца, леко разбити
• 2 ч.л. ванилова есенция
• 1 1/2 чаша брашно с набухвател
Начин на приготвяне:
В тенджера на слаб огън разтопете заедно маслото, какаото, шоколада, захарта, ванилията и горещата вода.
Когато се охлади, добавете брашното и яйцата и разбъркайте добре. Сместа ще бъде много течна.
Изсипете в около 30-сантиметрова тава и печете на 150 градуса за 1 час и 15 минути.
Оставете да изстине за 5 минути, преди да я обърнете.
Когато изстине, поръсете с пудра захар.
Може да се сервира повторно загрята в микровълновата или да се охлади със сметана или сладолед.
Без съмнение вкусен резултат!