X

Сладоледът, който никога не се топи

от в 09:05 на 08.08.2017 в Свободно време | Интересно


Сладоледът, който никога не се топи

Сладоледът, който никога не се топи

Със сигурност сте чували за голяма част от гениалните изобретения, но това, което ще ви представим днес определено е черешката на тортата! Или по-скоро на сладоледената торта. Изглежда ви прекалено хубаво, за да е истина? е, сега ще ви покажем, че не преувеличаваме.

Учени от Каназава Център за проучвания и разработки на биотерапии създадоха сладолед, който никога не се топи. Той носи името на града, в който е открит и вече се предлага в Осака и Токио. Директорът на компанията, която го е създала, гарантира, че дори да бъде изложен на горещ въздух от сушилня, новият сладолед ще докаже своята издръжливост и няма да се разтопи.

Новото разхлаждащо изкушение съдържа тайната съставка течен полифенол, който е извлечен от ягоди и не позволява маслата и водата, които са в сладоледа да се разпаднат.

„Полифеноловата течност има свойството да задържа водата и маслото заедно, така че оригиналната форма на крема ще може да бъде запазена за по-дълго време“, обяснява Томихиса Ота – изобретателят на тази нова сладост.
Най-интересното е, че този сладолед е създаден по някаква забавна случайност. Учените искали да направят нов ягодов десерт, като за целта тествали различни полофенолови екстркти. Изведнъж обаче, те осъзнали, че именно той е отговорен за замръзването на сметаната. Сладоледът струва около 500 йени, което е около 4.50 $.

Жалко, че до момента го има само в Япония!Теми   откритие | сладолед

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.