Със сигурност сте чували за голяма част от гениалните изобретения, но това, което ще ви представим днес определено е черешката на тортата! Или по-скоро на сладоледената торта. Изглежда ви прекалено хубаво, за да е истина? е, сега ще ви покажем, че не преувеличаваме.

Учени от Каназава Център за проучвания и разработки на биотерапии създадоха сладолед, който никога не се топи. Той носи името на града, в който е открит и вече се предлага в Осака и Токио. Директорът на компанията, която го е създала, гарантира, че дори да бъде изложен на горещ въздух от сушилня, новият сладолед ще докаже своята издръжливост и няма да се разтопи.

Новото разхлаждащо изкушение съдържа тайната съставка течен полифенол, който е извлечен от ягоди и не позволява маслата и водата, които са в сладоледа да се разпаднат.

„Полифеноловата течност има свойството да задържа водата и маслото заедно, така че оригиналната форма на крема ще може да бъде запазена за по-дълго време“, обяснява Томихиса Ота – изобретателят на тази нова сладост.
Най-интересното е, че този сладолед е създаден по някаква забавна случайност. Учените искали да направят нов ягодов десерт, като за целта тествали различни полофенолови екстркти. Изведнъж обаче, те осъзнали, че именно той е отговорен за замръзването на сметаната. Сладоледът струва около 500 йени, което е около 4.50 $.

Жалко, че до момента го има само в Япония!