Опитвали ли сте някога домашен сладолед? Разбира се, можете да поръчате на някой да ви го приготви, но тръпката няма да бъде същата. Не се заблуждавайте – нямате нужда и от специални и скъпи уреди, за да създадете малък и вкусен шедьовър. Имате нужда единствено от сметана за готвене, кондензирано мляко и ванилия, както и фризер, в който те да се превърнат във вкусното и студено изкушение, което ще ви представим днес.

Необходими продукти:

  • 3 чаши готварска сметана
  • 400 мл. кондензирано мляко
  • 1 с. л. екстракт от ванилия oцветители – 4 различни нюанса
  • перлички за украса
  • бели пръчици
  • фунийки за сладолед (по желание)

А сега следвайте тези стъпки и се насладете на резултата:

1. Изсипете готварската сметана в голяма купа и я разбийте, докато не стане пухкава. Можете да използвате миксер или да действате на ръка.

2. Сложете кондензираното мляко и ванилията върху разбитата сметана и разбъркайте.

3. Разделете сместа в четири купички и оцветете всяка от тях в различен цвят.

4. След това съберете всички цветни купички в една голяма правоъгълна плитка тавичка и загладете повърхността с шпатула.

5. Отгоре подредете перлената украса по ваш вкус.

6. Оставете за няколко часа във фризера, за да стегне. (ако използвате фунийки, можете да си оставите малко смес за декорацията им)

След няколко часа вашият шарен сладолед вече е готов. Можете да го сервирате в купички, като поръсите белите пръчици отгоре. Ако сте се спрели на фунийките – потопете горната им част в сместа, която не сте замразили и след това поръсете с пръчиците, за да получите този истински шедьовър! Няма дете, което да не се влюби в този десерт! Сигурни сме, че и вие!