Преди две години Ема и Стивън Бейкър дават всичките си пари за ин витро. Но единственото, което получават е непреодолима мъка по две деца, на които не им е било писано да се родят живи. Преди това, в продължение 10 години, са се надявали Ема да зачене по естествен начин. Провалът с ин витро процедурата ги отчайва, те нямат повече пари и изглежда, че засега трябва да се примирят, че няма да имат деца.

В този момент се намесва майката на Ема – Джой. Тя решава да им направи щедър подарък – 11 000 паунда за още една процедура. Този безценен жест най-накрая им помага да постигнат мечтата си – двамата стават родители на момченце – Бенедикт.

Не само 12-те години неуспешни опити правят историята им толкова специална. През 2012 г. Стивън е диагностициран с рак на тестисите и всъщност Бенедикт е заченат със замразена сперма, защото и двата тестиса на Стивън биват премахнати.

Затова малкият Бенедикт е истинско чудо.

Опитите на Ема и Стивън да станат родители започват още през 2004. Те били нетърпеливи да си имат дете, но годините се занизали без успех. Преди 9 години те решават и да пробват с ин витро за първи път, но лекарят казал на Ема, която тогава била 120 кг, че първо трябва да отслабне, за да се подложи на лечението. Тя веднага минала на диета, започнала да плува редовно и свалила 25 кг, но индексът на телесната ѝ маса все още бил твърде висок. Плановете да станат родители се отложили още.

След успешната битка на Стивън с рака, двойката отишла в частен кабинет и двамата били твърдо решени да опитат с ин витро. Сумата, която трябвало да платят била огромна – 13 000 паунда. Двамата дават всичките си пари и Ема забременява. Щастието им било безкрайно, но кратко. Всичките им надежди са разбити, когато само няколко дни преди Коледа научават, че бебето им е мъртво. Три месеца по-късно двамата решават да дадат още 1500 паунда, за да имплантират на Ема втори зародиш, който е пазен в лабораторията, но се оказва, че междувременно той се разпаднал, затова се налага да започнат всичко отначало.

Двамата не искали да се отказват, но знаели, че не могат да си позволят още една процедура. Тогава се намесила майката на Ема.

„Разбрахме, че съм бременна през август 2015 г. Не можехме да повярваме и, естествено, първо казахме на майка ми”, разказва Ема. „Тя беше на седмото небе.” Бременността на Ема се оказва тежка: „Постоянно се тревожех, че нещо ще се обърка. Страдах и от гестационен диабет и високо кръвно налягане.” Раждането също не минава без усложнения - наложило се да извадят останалата плацента с операция, а Ема загубила много кръв.

Въпреки всички тревоги и страдания, историята завършила с щастлив край и днес двамата се радват на малкия Бенедикт.

„Може и да ни е излязъл скъпо, но всяко пени си струваше.”