Житейската история на София Кора звучи като достойна за сюжет на филм, който със сигурност бихме искали да гледаме. Тя се изправя пред загуба на зрението и въпреки това открива любовта, доказвайки, че истинската обич може да преодолее всички препятствия.

Днес искаме да споделим историята на София, за да ви напомним да не се отказвате от хората, които обичате, независимо от обстоятелствата.

Един ден, след който животът ѝ никога няма да бъде същият

Докато е първи курс в колежа, София се събужда и чувства, че нещо не е наред, но не може да разбере какво точно. Докато шофира към лекции, тя осъзнава, че вижда всичко размазано. В класната стая тя не може да прочете нищо, написано на дъската или дори на листа хартия пред нея. Обзема я внезапна и неудържима паника, която я кара да се запита дали не умира.

Както се оказва впоследствие, тя страда от заболяване на роговицата, наречено кератоконус, което причинява драстично влошаване на зрението ѝ. „Изпаднах в истерия за няколко седмици, след което – в депресия за около 8 месеца, докато целият ми свят не се преобърна с главата надолу“, споделя София.

Сеща бъдещия си съпруг точно в момента, в който най-много се нуждае от него

Въпреки състоянието си, София решава да не напуска колежа, но се прехвърля в друг, който е по-близо до родния ѝ град, тъй като вече не може да шофира толкова далеч. Както обяснява София, най-трудната част от нейното преживяване е да била да е далеч от семейството си, докато ежедневието ѝ се променя с всеки изминал ден. Въпреки това, съдбата ѝ се усмихва, защото София среща сегашния си съпруг Крисчън.

„Той наистина стана моето семейство и подкрепа“, обяснява София. „Бях толкова развълнувана от това колко много този човек, когото току-що бях срещнала, се грижеше за мен.“

И двамата работят като асистенти в колежа и започват отношенията си като приятели, но Крисчън има различни чувства към нея от момента, в който се запознават. „Той ме развеждаше из кампуса, уверяваше се, че имам обяд и дори създаваше устни картички, за да ми помага да уча“, споделя София.

Така той се превръща в нейното спасение от всички ужасни неща, през които преминава. „Ходехме да играем игри в нашия колеж и за момент успявах да забравя всичко, което се случваше, и просто да се наслаждавам на времето си с Крисчън“, разказва тя.

Да видиш съпруга си за пръв път

Лечението на София се състои от изпробване на различни видове контактни лещи и две операции. Първите лещи, които София използва, нямат дълготраен ефект, но за няколко часа един ден тя успява да види лицата на хората около себе си. Когато за първи път вижда лицето на Крисчън, тя е очарована, изследвайки с любопитство всички черти по него. „Той беше убеден, че го смятам за грозен заради реакцията ми“, шегува се София. Тя обаче обяснява истината така: „Той беше дори по-красив, отколкото можех да си представя.“

Двамата са разделени за 3 години

София започва пътуването си към възстановяването далеч от Крисчън и двамата не могат да се видят в продължение на 3 години. Никой от тях не знае дали все още имат чувства един към друг след толкова време. София обаче решава да признае чувствата си и шофира 7 часа, за да го види отново. Въпреки че е виждала негови снимки, тя не е виждала лицето му отблизо, откакто е възвърнала напълно зрението си.

„Повторната среща с него беше толкова поразителна и беше толкова приятно да видя ясно лицето му след толкова много време“, споделя развълнувано тя. „Мислех, че е толкова сладък и исках повече от всичко да бъда с него завинаги.“

История с щастлив край

София признава любовта си на Крисчън, а той разкрива, че изпитва същото. Те се сгодяват 2 месеца по-късно и се женят след 6 месеца. „Не искахме повече да сме далеч един от друг“, казва София.

В момента и двамата имат работа, която харесват. София продължава да се работи за осъзнаването на състоянието кератоконус, тъй като осъзнава колко е важно хората да бъдат диагностицирани навреме и лекувани правилно. Те планират да си купят къща и „да продължат да се наслаждават на живота си, който прекарат заедно, по-силни от всякога.