На 10.06. в 13.10 часа настъпва Слънчево Затъмнение в знака Близнаци. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето и със Северния Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето), което значи, че Луната ще застане в права линия между Земята и Слънцето, така че нощното Светило ще закрие Дневното.

От 09.06. до 11.06. най-силно ще усещаме действието на феномена. През целият период около Затъмнението ще бъдем изключително чувствителни и емоционални. Много е вероятно да имаме конфликт между егото и чувствата и да ни е трудно да намерим вътрешния си баланс. До голяма степен ще сме склонни да виждаме нещата едностранно, без да сме достатъчно толерантни към други гледни точки.

Много е вероятно да се втурнем много бързо и необмислено към осъществяването на нещо не особено добре премислено. Важно е обаче да сме наясно, че преценката ни няма да е особено трезва и че съществува риск да действаме емоционално, а не рационално, т.е е препоръчително да предприемаме стъпки единствено към неща, които отдавна сме планирали и за които сме наистина сигурни, че са вярното нещо за нас.

Най-силно ще усетят Затъмнението подвижните знаци Близнаци, Дева, Риби и Стрелец, както и тези с лични планети и Асцендент в тези знаци. Важно е те да се пазят от грешки или инциденти. Ще имат чувството, че под една или друга форма са притиснати от обстоятелствата и че трябва да се отстояват пред другите за нещата, които смятат за важни. Много вероятно е представителите на тези знаци да са залети от силни емоции. Поради тази причина е възможно да станат изключително докачливи и нетърпеливи към заобикалящите. Ще са склонни към гневни изблици и лесно ще си изпускат нервите. Поради тази причина е важно да се стараят първо да мислят, после да действат и говорят, както и да не са прекалено крайни и осъдителни към другите хора.

Везните и Водолеите е много вероятно да направят обзор на интимния си живот и на отношенията си с другите хора. Добре е да внимават да не прекрачват граници, ако решат да споделят мненията и очакванията си с най-близките им хора, както и да са максимално толерантни провеждайки разговорите си с тях.

Лъвовете и Овните ще са склонни да харчат пари и да сключват сделки, но е добре да не прибързват и форсират нещата, за да не намалят драстично бюджета си или да не претърпят излишни загуби.

Козирозите и Телците е възможно да приключат проекти, сделки, приятелства или връзки през периода и да започнат да градят нещо ново.

Раците и Скорпионите ще са склонни да анализират минали събития, в които дадени хора са ги разочаровали. Добре е да обаче да се постараят да не потънат в негативизъм, ами да намерят позитивен отдушник за силните чувства, които е много вероятно да вземат превес над тях в периода.