На 26.12. в 07.10 часа вечерта настъпва Пълно Слънчево Затъмнение в знака Козирог. Тогава Луната, Слънцето и Южния Лунен Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето) застават в почти права линия, така че Луната ще закрие Слънцето за земния наблюдател.

От 24.12. до 28.12. най-силно ще усещаме действието на феномена, като 24.12. и 25.12. са подходящи за правене на равносметка, приключване на дейности, анализ на доскорошни постижения и поставяне на нови цели, 26.12. денят на Затъмнението е добре да не се захващаме с нови неща, понеже има риск преценката ни да не е много точна и ясна и да допуснем ненужни грешки, докато 27.12. и 28.12. двата дни след Затъмнението, както и следващите дни, в които Луната ще е растяща, ще са идеални за започване на нови начинания и стартиране на различни проекти.

Целият период около Затъмнението ще ни прави изключително чувствителни и емоционални. Много е вероятно да имаме конфликт между егото и чувствата и да ни е трудно да намерим вътрешния си баланс. До голяма степен ще сме склонни да виждаме нещата едностранно, без да сме достатъчно толерантни към други гледни точки.

Много е вероятно да се втурнем много бързо и необмислено към осъществяването на нещо не особено добре премислено. Важно е обаче да сме наясно, че съществува риск да действаме емоционално, а не рационално, т.е е препоръчително да предприемаме стъпки единствено към неща, които отдавна сме планирали и за които сме наистина сигурни, че са вярното нещо за нас.

Най-силно ще усетят Затъмнението кардиналните знаци Рак, Козирог, Везни и Овен, както и тези с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат чувството, че под една или друга форма са притиснати от обстоятелствата и че трябва да се отстояват пред другите за нещата, които смятат за важни. Много вероятно е представителите на тези знаци да са залети от силни емоции. Поради тази причина е възможно да станат изключително докачливи и нетърпеливи към заобикалящите. Ще са склонни към гневни изблици и лесно ще си изпускат нервите. 

Водолеите и Близнаците ще са склонни да анализират минали събития, в които дадени хора са ги разочаровали. Добре е обаче да се постараят да не потънат в негативизъм, ами да намерят позитивен отдушник за силните чувства, които е много вероятно да вземат превес над тях през периода.

Рибите и Скорпионите е много вероятно да направят обзор на интимния си живот и на отношенията си с другите хора. Добре е да внимават да не прекрачват граници, ако решат да споделят мненията и очакванията си с най-близките им хора, както и да са максимално толерантни провеждайки разговорите си с тях.

Лъвовете и Стрелците се очаква да минат най-леко през периода и да са изключително успешни в средата, в която искат да бъдат забелязани.

Девите и Телците ще са склонни да харчат пари и да сключват сделки, но е добре да не прибързват и форсират нещата, за да не намалят драстично бюджета си или да не претърпят излишни загуби.