От 19.02 до 20.03. Слънцето, Светилото, което отговаря за нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания ще преминава през знака Риби, най-отнесения и мечтателен знак от зодиака.

През този период можем да очакваме да сме леко объркани и несигурни. Ще имаме стремеж да се отделим от рутината и практичността в ежедневието ни и да се занимаваме с по-духовни теми, с творчество или с дейности, които под някаква форма са ориентирани към общото благо и в услуга на другите.

Много е вероятно някои от нас да се жертват за свой близък през периода или да изискат такава жертва от другия. От друга страна не е изключено да се впуснем да помагаме на някой онеправдан или низвергнат или да се занимаем с благотворителност.

Много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписва в нея.

Също така ще сме склонни да идеализираме другите и да се заблуждаваме в мотивите им, което прави периода рисков за подписване на документи, подаване на заявления или закупуване на средства за комуникация или транспорт. Важно е да не избързваме и да не се хвърляме през глава в рискови и не добре премислени сделки.

Периодът е идеален за занимания с медицина, психология, йога, танци, изкуство или плуване.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Слънцето в знака Риби на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат порив да опитат нови неща, да открият нови хоризонти, нова религия, нова философия или нов смисъл на своя живот.
Много е вероятно голяма част от тях да направят значителни промени в своя живот и да поемат по нов, силно вълнуващ ги път.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще блестят и ще бъдат забелязвани и оценявани от околните.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв е възможно да изникнат добри възможности в професионален и финансов план през периода, но е добре да не прибързват и да ги обмислят в перспектива.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог може да изпитат порив да учат нещо ново или да развиват ново хоби. Възможно е да оставят работата на заден план, преследвайки личните си цели.