Времето на безгрижните дни и летните ваканции вече е тук. Всички имаме нужда от почивка и затова излизаме по-често, пътуваме и се радваме на слънчевите лъчи. Но понякога това изобилие от занимания ни кара да бъдем непредпазливи относно здравето си.

Това важи и за кожата ни. Въпреки че слънцето носи множество ползи за здравето ни, трябва да се защитим от вредните UV лъчи. Те предизвикват преждевременно стареене и нанасят дълготрайни щети на кожата.

В сезона на слънчевите приключения разказваме как правилно да се грижим за кожата си.

Слънцезащитни продукти - КАК и КОГА

Независимо какво е времето навън, можем да навредим на кожата си. Това важи за всички сезони. Не трябва да подценяваме зимата, сивото небе и есенните дъждове. Ежедневната употреба на слънцезащитни продукти с висок фактор ще предпази кожата ни. 

Уши, шия, длани - зоните, които всички пренебрегваме

Често забравяме да се погрижим за кожата на ушите, шията, дланите и стъпалата ни. Липсата на защита с висок фактор кара тези зони да се състаряват по-бързо.

Реапликация за щастлива кожа

Не е достатъчно да нанасяме слънцезащитен продукт само веднъж на ден. През деня често пипаме лицето си, без да се усетим, а водата и потта отмиват продукта изключително бързо.

За да бъде кожата ни наистина защитена, трябва да нанасяме от продукта през 2 до 4 часа.

Хиперпигментация и петна

Хиперпигментацията е сериозен проблем през месеците, в които слънцето е по-силно. Тя не само изглежда неприятно, но и може да доведе до по-сериозни проблеми.

Anthelios pigmentation SPF50+ е създаден именно за чувствителната кожа, предразположена към видима хиперпигментация. Той се грижи за старческите петна и мелазмата, известна като маска на бременността.

Anthelios pigmentation SPF50+ е дерматологично тестван и е с широкоспектърна защита (UVA + UVB). 

Миналогодишни продукти? НЕ

Всеки от нас има поне един слънцезащитен продукт от миналия сезон, който пази за тази година. Това не е добър вариант. Ако не сме внимателни, годността на продукта може да изтече, а съставките да загубят полезните си свойства. 

Проблеми с акне и белези 

Проблемната кожа не трябва да се подценява. Използването на неправилен продукт може да навреди повече, отколкото да помогне на кожата ни.

Anthelios anti-imperfections гел-крем SPF50+ е създаден именно за мазна кожа, склонна към несъвършенства и белези, предизвикани от UV лъчите.

Продуктът е обогатен със салицилова киселина и ниацинамид, има много висока широкоспектърна защита, резистентен е към вода и е некомедогенен.

Използвана е и AIRLICIUM технология с матиращи микрочастици, която веднага попива себума за дълготраен ефект.

Колко висок трябва да е SPF факторът?

Темата за SPF фактора се разисква често. Важното, което трябва да запомним е, че минималният фактор, който трябва да прилагаме е 35, а ако можем да използваме и по-висок, ще сме спокойни, че сме защитили кожата си от вредното слънце.

Алергия и нетолерантност към слънцето

През последните години все повече дами се оплакват от слънчева алергия. Тя не е за пренебрегване и изисква правилна грижа през топлите месеци.

Anthelios sun intolerance SPF50+ е създаден специално за тези, които са предразположени към слънчева алергия.

Продуктът е с изключително висока защита, подсилена срещу UVA и UVB лъчи, обогатен е с успокояващ Neurosensine и не съдържа парфюм. 

Текстурата не оставя следи и не лепне. Може да се използва както за кожата на лицето, така и за частите на тялото, които излагаме на слънце.

Правилните слънцезащитни продукти

Освен да се информираме за правилната слънцезащита, трябва да си набавим качествени и дерматологично тествани продукти.

Тук на помощ идва La Roche-Posay и серията Anthelios, чиято основна цел е да предпази кожата ни от агресивното слънце. Продуктите съчетават висока защита от UVA и UVB лъчите и са подходящи за всички типове кожа, включително и чувствителна.

Летните приключения ни очакват, а чувствителната ни кожа със сигурност ще ни бъде благодарна за грижите, които полагаме за нея.