Днес, през повечето време очите ни виждат само зло, жестокост, егоизъм и куп други лоши черти, които хората проявяват по една или друга причина. Събитията, които се случват не само в България, а и в целия свят, често карат хората да се съмняват в доброто. За щастие, още има и такива, които са успели да запазят частичка добро в душата си и не се замислят пред това да я дарят на някого в нужда. Ще ви стане по-ясно, какво точно имаме предвид, когато погледнете снимковия материал по-долу:

Това е дядо Добри, старецът, част от живота, на който са 10-те километра, които изминава всеки ден, за да достигне от родното си село до София и църквата „Александър Невски”. Този бедняк е човекът, дарил най-много пари на храма – 40 000 евро. Сега дядо Добри се издържа от своята пенсия, а добротата му не стихва и не стихва. Преди време е платил сметките на дом за сираци, застрашени от спиране на тока и водата. Има още много подобни деяния, които обаче ще останат тайна, защото добрият човечец предпочита да не ги споменава.

Тук виждаме жестокостта на живота, изразена в отнемате на правото на човек да се движи нормално. За сметка на нова, тази бурна публика прави възможно, това момче да се докосне и да усети по-отблизо енергията на любимата си група KoЯn в Москва.

Супер героите съществуват... поне в Мемфис, САЩ, където служители, работещи като чистачи на прозорци, решават да зарадват децата от болница „Льо Боньор”. Представете си реакциите на малчуганите, когато Капитан Америка, Батман и Спайдърмен ги поздравили иззад прозорците.

Тук ставаме свидетели на пожарникар, който спасява това малко коте от горяща къща, рискувайки собствения си живот. Той му помага да диша нормално, като му поставя кислородна маска.

Полицай от Ню Йорк е следващият герой в нашите снимки. Виждайки съвсем случайно бездомник, стоящ пред магазин за обувки, той решава да поговори с него. Малко по-късно, полицаят влиза в магазина с празни ръце, но на връщане носи чифт нови чорапи и обувки. Постъпката му е документирана чрез клипче от друга негова колежка, благодарение на която, снимка на полицая „краси” страницата на нюйоркската полиция във фейсбук.

Това са норвежци, които случайно чуват „виковете” на агънце, паднало във водата. Без да се замислят, те решават да му помогнат, като поемат риска за собствения си живот.

Чудесата от филмите излизат и на вън – тази спортистка подкрепя своята съперница, която е пострадала. Макар и с изкълчен глезен, тя и помага да пресече финала и да се почувства като победител.

Щедър човек е решил да дари малко пари на някой случаен късметлия, поставяйки го в автомат за десерти.

След преживяване на природно бедствие, е нормално всички оцелели да си помагат. Такъв е случаят и на следващата снимка – при преминаване на урагана „Санди” много американци остават без електричество. По-досетливите съседи, обаче, намират временно решение – изнасят контакти на улицата, за тези, които нямат и не могат да се обадят на близките си.

Понякога забравяме, че и войниците са хора. Те също имат нужда от обикновените неща и точно за това се досеща възрастен гражданин на Афганистан. Той носи на този войник чаша чай, за да утоли жаждата си.

На тази снимка виждате сръбски абитуриенти, които решават да се откажат от бляскавите рокли и скъпите костюми. Вместо за тях, те даряват парите си на хора в нужда – 310 000 динара отиват за подпомагане на 3 семейства, чиито деца са тежко болни. След като балът минал, учениците се разходили по улиците с тениски, на които пишело, че твоите пет минути слава са цял един живот за някой друг.

Отново природната сила, но този път изразена под формата на наводнението „Манила”. Този мъж решава да помогне на кученца в беда, без да се замисли за живота си.

Съществувал и безплатен обяд, нещо, в което почти никой не вярва. Един от клоновете на Subway решава да дарява безплатна храна на бездомните всеки петък.

Една много интересна и практична идея, базирана на щедростта и добрата воля на хората виждаме на тази фотография. Ако нямате работа, а сте си уредили интервю, тук ще почистят костюма ви безплатно.

Още едно добро дело, сторено от непознат – човекът дарява обувките си на босо момиче, което не могло да сдържи сълзите си при вида на сторената добрина.

Със сигурност има още подобни снимки, които доказват, че доброто съществува. Те са пример за това, какви трябва да бъдем и огледалото, благодарение на което виждаме какви не сме.