Нашата столица попадна на десето място в класация за 11-те най-добри градове за живеене в чужбина, съставена от американския сайт „Хъфингтън поуст”.

Класацията е създадена на базата на няколко скорошни изследвания.
Едното от тях е годишният доклад на британската банка "ЕйчЕсБиСи" (HSBC), в който 27 хиляди респонденти са оценявали държавите спрямо това колко лесно е балансирането между кариера и семеен живот. Другият доклад е на „Евростат”, който обединява статистика с анкети за качеството на живота, както и проучване на „Интернейшънс”, фокусирано върху това колко лесно е да се установиш някъде и да създадеш приятелства.

Ето какво пише Сузи Стрътнър за София: „Когато чухме, че София е един от градовете с най-ниски наеми, не можехме да не се ентусиазираме: ако изберете това историческо място за свой дом, ще бъдете и много близо до един от най-евтините плажове в Европа".

Най-евтиният плаж е „Слънчев бряг”, който скоро беше обявен за най-евтиният летен курорт според компания за летищни трансфери.

На първо място за най-добър град за живеене е избрана Валенсия. Туризмът в този град е процъфтяващ, пълно е с млади хора, красивите плажове са навсякъде, а наемите са достатъчно ниски.

Следващите градове от класацията са Торонто (Канада), Антверпен (Белгия), Тайпе (Тайланд), Сидни (Австралия), Сантяго (Чили), Виена (Австрия), Сингапур (Сингапур), Мексико сити (Мексико) и Барселона (Испания).

Ако и ти искаш да посетиш някой от тези градове, то побързай да се възползвате от най-изгодните оферти за пътешествия по света тук.