Има биологична причина двойките, които гледат заедно ужаси, да са най-щастливи. Както обяснява един лекар: „Когато се страхуваме, мозъкът ни изпомпва химикала допамин, който ни кара да се чувстваме приятно - същия химикал, който отделяме, когато сме увлечени по някого.“ Ужасите ни сближават чрез биологично скрепяващо привличане.

Гледането на филми на ужасите заедно също кара една двойка да се почувства по-близо, защото има споделено емоционално преживяване. По време на филма те споделят чувството на страх и по-късно облекчение с развитието на сюжета. Добре е за здравето на връзката ви да имате уязвими моменти заедно и има много такива, докато гледате нещо, което може да ви накара да скочите или да искате да спите на включена лампа. Освен това филмите на ужасите са чудесно оправдание да се сближите и да се гушкате, напомняйки на партньора си, че ви кара да се чувствате в безопасност и освобождава окситоцин, благодарение на който се чувстваме добре, тъй като има и близък контакт.

Става дума и за хората, които обичат ужасите. Двойките, които гледат заедно подобни ленти знаят, че не се нуждаят от скъпи или екстравагантни срещи, за да бъдат здрава двойка. Най-щастливи са от обикновеното действие да са у дома и да се наслаждават на компанията си. Те са земни, лесно може да им се достави удоволствие и ценят качественото време – това са всички елементи на трайно щастие за една двойка.

Хората, които редовно гледат филми на ужасите, са по-малко стресирани като цяло, което има голямо влияние върху здравето на връзката. Тези ленти имат успокояващ ефект, генериран от цикъла на производство на адреналин и начинът, по който гледате нещо толкова завладяващо, дава почивка на мозъка ви. Те служат като мини „ваканции“, които ви позволяват да си починете и да сте по-гъвкави, за да се справите със стреса в живота.

Не е свързано с обвързване с новооткрит страх или критиката за това колко глупаво трябва да е това момиче, за да следва странен шум в мазето със сериен убиец на свобода. Гледането на филми на ужасите заедно е евтин и лесен навик да влезете в ежедневие, което ви държи свързани с партньора ви. Погледнете двойките, които познавате и които гледат заедно ужаси, и ще видите какво пропускате.