Не вярвам, че всичко се случва с причина.

За повечето неща, които ни се случват в този живот, сме неподготвени. Нашето съществуване е случайно и непредсказуемо. Лошите неща се случват, нещата се събират, само за да се разпаднат и въпреки това все пак намираме начин да продължим. Откриваме скрита сила в нестабилността ни, за да продължим напред, въпреки че не знаем какво ще се случи по-нататък, какво може да се обърка след това. Имаме само своето минало като план. Това е единственото нещо, което знаем със сигурност. Бъдещето е празен лист. Всичко може да се случи, както добро, така и лошо.

И това е едновременно успокояващо и наистина адски страшно.

Едно от хубавите неща, които се надяваме да ни се случат, е любовта. Като хора сме свързани с любов. Да, можем да кажем, че това е просто неврохимична реакция, но ако така сме създадени биологично, това е доста красиво, нали? И тъй като буквално е част от нашата природа да обичаме и да бъдем обичани, повечето от нас ще прекарат живота си, търсейки го. Някои от нас ще намерят своя човек рано, но много няма. И за някои от нас, които не са намерили любов, започваме да се сравняваме с приятели и семейство и случайни хора, които никога не сме срещали, но които са намерили любов и стават цинични и огорчени. Пренаситени. Тъжни.

Започваме да се чудим защо това не се е случило на нас, а също така започваме да се притесняваме, че изобщо никога няма да се случи. На свой ред се убеждаваме, че сме счупени, нежелани и отблъскващи. Изготвяме списъци в съзнанието си защо в момента сме необвързани и се връщаме към тези причини, когато е късно и сме самотни и от всичко ни боли.

Това е порочен цикъл.

Но знаеш ли какво? В живота повечето неща, които не виждаме, идват. Непрекъснато сме изненадани.

И ако за повечето неща в живота не виждаме да идват, защо да очакваме любовта да е по-различна?

Повярвай ми, когато казвам, че любовта ще те намери, когато най-малко очакваш.

Някои наричат това случайност, намирането на нещо добро, когато не си търсила. Някои го наричат съдба - каквото е предопределено да бъде, ще бъде. Други твърдят, че това е работа на вселената, на Бог и т.н. Каквито и да са силите зад това нещо, наречено любов, трябва да се довериш, че е налице за теб, ако го искаш.

Не можеш да го планираш. Няма формула. Това не е наука. Няма причина да не се е получило преди. Винаги мислим, че трябва да сме някъде другаде с някой друг, но истината е, че си точно там, където трябва да бъдеш, точно тук, точно сега.

Остави всичко. Нека всичко се разпадне. И най-важното, нека всичко да бъде.
Спри да насилваш връзки, които дълбоко в себе си знаеш, че не са полезни за теб. Спри да преследваш хора, които не искат да бъдат хванати. Спри да прехвърляш приложенията за запознанства, защото усещаш, че трябва да намериш някого точно сега или никога няма да го направиш.

Вместо това го прави. Живей си живота. Любовта ще последва. Винаги го прави.

Моля те, просто ѝ дай време и спри да търсиш, защото обичта те намира, а не обратното.