Първa изпратих съобщение. Два пъти. Харесах (почти) всяко твое селфи, оставяйки интервали между тях, така че да не изглеждам прекалено отчаяна за любовта ти.

Правих ти комплименти. Обличах се винаги по-специално, когато знаех, че ще бъдеш в същата стая. Каних те у дома през уикендите. Правех намеци за това колко много ми липсваш, когато те няма наоколо. Полагах много усилия, за да направя място за теб в моя свят, защото ми се виждаше, че си струваш усилията.

Дори когато пренебрегваше съобщенията ми и ми пращаше смесени сигнали, аз продължавах да настоявам. Бих се разстроила от това колко време ти отнемаше да отговориш на съобщенията ми, но винаги в крайна сметка ти прощавах. Бих се разочаровала от отменените ни планове, но все пак бих искала да излезем следващия уикенд.

Преследвах те, защото мислех, че си изнервен от влизането във връзка. Мислех, че обмисляш дали да ме направиш своя приятелка и ако се опитам малко повече, ще се почувстваш уверен, че аз съм единствената.

Мислех, че постъпвам правилно, като те преследвам - и честно казано, не съм сигурна, че така или иначе бих могла да се сдържа. Всичко, което исках, беше да говоря с теб. Никога не бих могла да пренебрегна изкушението да ти изпратя сладко съобщение. Никога не бих могла да не те докосвам, да ти правя комплименти, да мечтая да те целуна.

Но след известно време се изморих. Преследването ме умори. Никога не си ме питал да бъда твоя приятелка, никога не си полагал толкова усилия, колкото мен, така че се отказах от надеждата да се събера теб. Реших да спра да изпращам първото съобщение и да спра да взривявам телефона ти с известия. Отдалечих се от идеята за нас. Приех, че никога няма да се чувстваш по същия начин по отношение на мен.

Може да съм спряла да те преследвам, но това не означава, че съм спряла да те искам. Това не означава, че спрях да разглеждам профила в социалните ти мрежи и да фантазирам какво може да се случи, ако отново се сблъскаме.
Все още те искам. Все още изпитвам чувства към теб. Но няма да продължавам да те преследвам, защото даде да се разбере, че между нас няма да се случи нищо.

Не мога да спра да се подлагам на агонията от анализа на твоите смесени съобщения. Не мога да се справя с душевната болка от флирта с теб. Чувствам, че се приближавам до теб и след това разбрах, че си намерил друга.

Опитах се да те впечатля достатъчно дълго. Ако ще се съберем, тогава е твой ред да ми го покажеш. Твой ред е да изпратиш първото съобщение, да се опиташ да поддържаш разговора, да измисляш вълнуващи планове и да плачеш докато заспиш, когато те пропаднат.

Не мога повече. Не мога да те преследвам, въпреки че си всичко, което искам.