Има толкова много неща, които не знаем за аутизма и това за съжаление кара много хора да поставят етикети и да съдят децата, които страдат от заболяването. Но Дядо Коледа успява да види отвъд етикетите – страхотният му разговор с едно момченце с аутизъм го показва.

За Ландън аутизмът е нещо, което му създава проблеми, защото не всеки го приема такъв, какъвто е. Майката на Ландън – Наоми Джонсън, публикува снимка на сина си и Дядо Коледа, който му казал, че е много добро момче – такова, каквото е, макар и да е имал проблеми в училище с хора, които не разбират, че има аутизъм.

Наоми пише, че тези думи разтопили сърцето й. „Детето ми се защитава страхотно. Но този ден беше различен. Той се разкри такъв, какъвто е и бе приет. Той не беше научен експеримент, не получи обичайното отношение, което получава, когато хората разберат, че страда от аутизъм. Той беше Ландън, седящ до Дядо Коледа, който му казва, че няма лошо да бъде себе си“.

Добрият старец прекарал само пет минути с момчето – успокоявайки го, вслушвайки се в думите, давайки му кураж – и това са пет минути, които семейството винаги ще помни. За Ландън и майка му Дядо Коледа имал най-прекрасният подарък – приемане.

Ето и цялата публикация на майката:

Имах невероятно преживяване с Дядо Коледа в мола и ще споделя историята си с вас:

Детето ми е невероятно! Той има някои особености, които ме влудяват, но е невероятен! Миналият ден отидохме да видим Дядо Коледа с братовчедите му. Той поздрави Дядо Коледа и го подмина. Докато леля Британи чакаше снимките да станат готови, той отиде до Дядо Коледа, защото искаше да му каже, че страда от аутизъм. Махаше с ръце, развълнуван да говори с добрия старец. Дядо Коледа седна до него и взе дланите му в ръце и започна да ги гали, успокоявайки го. Дядо Коледа го попита дали го тревожи факта, че има аутизъм. Ландън отговори – „Да, понякога“. И тогава добрият старец каза, че не бива да е така. Не бива да го тревожи да бъде такъв, какъвто е. Ландън каза, че понякога има проблеми в училище и че на хората им е трудно да разберат, че страда от аутизъм и че не е лошо момче. Дядо Коледа му каза да не се тревожи и че е много добро дете – такова, каквото е. Те седяха и си говориха поне пет минути. Дядо Коледа му обърна много внимание и го изслуша. Това просто разтопи сърцето ми! Детето ми се защитава страхотно. Но този ден беше различен. Той се разкри такъв, какъвто е и бе приет. Той не беше научен експеримент, не получи обичайното отношение, което получава, когато хората разберат, че страда от аутизъм. Той беше Ландън, седящ до Дядо Коледа, който му казва, че няма лошо да бъде себе си. Мама винаги му казва, че е специален и че го обича такъв, какъвто е, но винаги е хубаво да го чуе и от друг. Да чуе, че няма лошо да бъде себе си.

Срещали сме много страхотни хора, но този оглавява класацията. Поздрави за Дядо Коледа от мола! Невероятен си!"