За мнозина празниците означават време с любимите хора, но за други това не винаги е възможно. След като непознат мъж откри коледното писмо на малко момче към покойния му баща на поле в Шотландия, той прави всичко възможно да даде на детето Коледно чудо. В тази емоционална бележка, малкото момче (и бъдеща футболна звезда) пише, че баща му му липсва и че живее в приемен дом, защото майка му е болна.

В бележката, която била прикачена към син балон, пише:

„Здравей татко, пиша ти това писмо, за да ти кажа, че ми липсваш и да ти съобщя новините!

Сигурен съм, че знаеш, че съм в приемен дом :(, защото мама е болна и ухото ми е заглъхнало от понеделник. Утре си тръгваме. Наистина ми липсва училището, както и ти. Знам, че си на небето, но в безопасност ли си? О да и преди да приключа, ето мечтата ми и списъка ми за Коледа.

Мечтата ми е ти, тате, да поставиш бележка, която си написал под възглавницата ми.

Коледен списък: ботуши, слушалки, вратарска мрежа, нова топка на Висшата лига, екип на Реал Мадрид и кубче на Рубик.

Чао тате, обичам те!“

Стюарт Маккол – мъжът, който открил бележката – е решен да дари детето с много специална Коледа. Било истинска съдба именно той да открие писмото и сега хората в Интернет се надпреварват в опити да открият кое е момченцето, което го е написало.

След като било публикувано в популярна Фейсбук страницата, потребителите се включили с идеи, като някои предложили да се свържат със социалните работници, а други поискали да му подарят подаръци.

Нека тази мила история ви напомня да оценявате всичко, което имате – не само по празниците, а винаги!