Всички знаем, че приготвянето на суши никак не е лесна работа и изисква време и кулинарни умения. Ние обаче ви предлагаме една алтернатива рецепта, с която можете много бързо да си спретнете също толкова вкусни рулца в домашни условия.
Необходими продукти:
2-3 тиквички
Една опаковка сирене Филаделфия
Сол на вкус
Пипер на вкус
По желание:
Маринована сьомга
Шунка
Мента
Орехи
Рукола
Начин на приготвяне:
1. Отстранете върховете на тиквичките. Нарежете ги по дължина, като се стараете лентичките да не бъдат много дебели (около 2-3 мм).
2. Запечете лентичките на тиган. Ако разполагате с тиган с незалепващо дъно, не използвайте мазнина. Ако обаче се наложи да използвате олио, то тогава добавете съвсем малко количество, за да избегнете пърженето на тиквичките. Изискват се не повече от 1-2 минути за всяка страна.
3. След като тиквичките са запечени, ги оставете настрана, за да се охладят.
4. В купа смесете мекото сирене, солта и пипера. Разбъркайте добре сместа.
5. След като тиквичките са се охладили, намажете всяка една от лентичките със сместа от сирене.
6. Добавете парче сьомга или шунка (нарязана на тънки лентички ) и навийте на руло.
7. Забодете рулцта с клечки за зъби
Вариант 2:
Ако не желаете да добавяте колбаси, то тогава може да добавите към сиренето мента, натрошени орехи или пък рукола. Резултатът ще бъде едно здравословно и много вкусно предястие.