Първото впечатление е наистина важно и запомнящо се. Всичко опира до невербалните знаци, жестовете и мимиките, които правим. Думите не са толкова важни. Психолозите все повече ни съветват как да се държим.

Решихме да споделим с вас как да направите идеалното впечатление.

Усмихвай се със закъснение

Всички знаем колко много може да промени една усмивка, но изкуствените такива са безсмислени. Лейл Лоундес, експерт по темата, съветва следното: Погледното събеседника си в лицето, изчакайте няколко секунди и после изчакайте. Паузата ще направи усмивката по-искрена.

Не осъществявайте дълъг очен контакт

Когато мъж гледа друг мъж продължително в очите, това действие може да предизвика агресия. Съществува идеално правило, което е 60/40. 60% е времето, отделено за очен контакт. Това важи и за този между жена и мъж.

Знай каква е стойката ти

Погледнете снимки или интервюта на атлети и политици. Те никога не гледат надолу, а раменете им не са свити. Точно обратното. Така те показват увереност и се харесват на всички. Прави го и ти.

Покажи интерес

Когато срещнем нов човек, се чудим дали го харесваме, или не. За да оставим добре впечатление, покажи интерес към него, защото иначе ще изглеждаш прекалено арогантна.

Използвай невербални знаци, като се усмихнеш или се завъртиш с цялото си тяло към него.

Обръщай внимание на всичко!

Отърви се от нервните жестове

Няма знак, който да индикира, че със сигурност лъжеш, но някои жестове с ръката могат да подскажат, че криеш нещо. Много хора вярват в тях. Ето защо не пипай врата си, лицето, ушите и косата си.

Бъди състрадателна

Реагирай правилно. Така ще изглеждаш по-загрижена. Експерт споделя, че ако се преструваме, че харесваме някого, то накрая наистина ще е така.

 Представи си срещата преди това

Ако имаш време преди срещата, репетирай. Представи си как говориш пред дадения човек. Застани пред огледалото, оправи стойката, усмивката и следи жестовете си. Така резултатите ще са по-добри.