Всяка дама е била малко момиченце, което от ранна детска възраст си е представяло как ще изглежда като принцеса в сватбения ден. Да! Дори тези жени, които твърдят, че никога не биха се омъжили, са си представяли своята приказка!
 
Изборът на рокля е най-трудната и съществена задача, пред която се изправя булката, тъй като всички погледи ще бъдат насочени върху нея. Но изборът на рокля всъщност е удоволствие! Виждайки се със сватбена рокля в някой магазин, ще осъзнаете, че всъщност сте принцеса!
 
Много булки предварително са решили какъв да бъде моделът на тяхната рокля, но когато се видят в него, не се харесват. В никакъв случай не се притеснявайте! Ще намерите подходящата за вас рокля. Ние ви предлагаме някои основни стъпки с помощта, на които изборът на булчинска рокля няма да ви затрудни.
 
  • В никакъв случай не оставяйте покупката на рокля за последния момент. Никога не е прекалено рано да започнете да мислите за сватбена рокля. Всъщност тя е първото нещо, за което трябва да се замислите. 

  • Втората основна стъпка е определянето на бюджета, с който разполагате. Често булките предпочитат да имат мечтаната сватбена рокля, за сметка на броят гости например. А ако имате и двете, то сте голяма късметлийка!

  • Проучете терминологията преди да посетите салон за рокли. Помислите дали е по-добре да купите готова рокля, или да ви я направят по поръчка. Поръчковата рокля може да излезе доста по-скъпа от готовата, ако искате пищност и се доверите на по-известен дизайнер, или доста по-евтина, ако се доверите на позната шивачка.  

  • При посещението на сватбен магазин, продавачът ще бъде вашият основен помощник. Той ще ви разпита обстойно, за да откриете заедно най-подходящата рокля. Нека това не ви притеснява! Важно е да уточните сезона, през който ще се проведе сватбата, за да изберете подходяща материя. Друго уточнение е мястото, на което ще се проведе сватбата. Сами разбирате, че би изглеждало нелепо да се появите с къса рокля в църква, или с тежка дълга рокля на парти клуб. Освен изброените неща, продавачът ще вземе вашите мерки, за да намерите подходящия модел за вашето тяло и точния размер. Не се учудвайте и притеснявайте, когато започне да Ви помага с обличането. Роклите са деликатни, а продавачът знае как да се справи с тях. 

  • Хубаво е да пробвате повече булчински рокли, за да сте сигурни във финалния си избор. При пробата на рокля, ще ви предложат обувки, но е най-добре да вземете своите. Сутиенът тип бриджитка е препоръчителен. Без значение каква е фигурата ви, ще намерите подходящия модел, който да прикрие недостатъците. 
Хубавото на сватбените рокли е възможността да създадете идеален силует, без значение размера ви. Роклите с тънки презрамки например придават изящност на шията и крият широките рамене. Цветната апликация ще подчертае естествената ви талия, а пищната пола ще прикрие бедрата. Корсетите са подходящи за по-пищни бюстове, както и за прикриване на коремчето. Тясната дълга рокля е идеална за високи и слаби булки, а роклята с форма на буквата А е перфектният избор за по-широк ханш. 
 
Намерете подходящата за Вас рокля и не прибързвайте с избора. Вземете я тогава, когато сте сигурни, че тя е точно това, което искате! Бъдете ослепителни по време на вашия специален ден!