Когато станем родители, често попадаме в ситуации, в които се чувстваме безпомощни. Иска ни се малко време за нас. Иска ни се и да говорим бебешки, за да разрешим проблемите. Просто искаме да ни е по-лесно.

Ето защо решихме да споделим с вас готини трикове, които ще ви помогнат с родителството.

1. Как да спрем изблиците на гняв в магазина

Ако детето ни започне да се тръшка за някаква играчка, но не можем или не искаме да я купим в момента, му предложете да се снима с нея. После му кажете, че ще я изпратите на Дядо Коледа.

Колкото и странно да звучи, има много майки, които споделят, че резултатът е удивителен. Този трик върши чудеса през зимните месеци.

2. Направете таблица за хранене, ако детето не яде всичко

Има забавни начини, по които да накараме детето да опита нови храни. Направете таблица, в която да пише всяка храна, която детето ще опита. След това можете да поставяте оценки или стикери.

Всяка седмица можете да му давате награди, ако е пробвал всяко ястие. Ще превърнете храненето в забавна игра.

3. Как да спре детето да плаче

Превърнете случващото се в игра. Докато реве, кажете, че е ваш ред, и започнете и вие. После спрете и му кажете, че е негов. То няма да усети какво правите, но няма и да иска да играе.

Ако започне да мрънка, го окуражете. Сменяйте реда си. То отново няма да иска да го прави и ще спре.

4. Как да поставим детето в седалката пазарната количка

Не е нужно да вдигате детето. Бутнете задната вратичка, то ще влезе с лазене и ще седне на мястото си в седалката.

5. Безопасност за детето при инциденти

Оказва се, че в много случаи при инциденти родителите не са в съзнание, а в колата има бебе. Лекарите, които дойдат, трябва да се погрижат за него, но често не знаят дали трябва да внимават с някакви алергии при детето или заболявания. Ето защо е добре да поставим картичка в кошчето на детето с името, дата на раждане, имената на родителите, контакт при спешни случаи и информация за здравословното му състояние. Това би било от помощ.

6. Как да успокоим детето

Този трик е често използван от принцеса Даяна, а днес и от принц Уилям. Когато детето не се чувства комфортно, застанете до него и си поговорете. Окуражете го. Целта е да застанете на една височина и да стоите така, докато не се почувства по-добре.