Можеш да ми изпратиш съобщение само с една или две думи и аз все пак ще премисля какво означава то. Можеш да ми се усмихнеш в препълнената стая и аз ще премисля какво означава. Иска ми се да знам какво мислят другите хора, защото прекарвам толкова много от времето си в опити да прочета умовете им.

Съжалявам, ако премислянето ми ме прави трудна за обичане. Не се опитвам да предизвиквам драма там, където няма такава. Само се опитвам да защитя сърцето си.

Не искам да съм човекът, който е сляп, когато партньорът му му изневерява. Не искам да пренебрегвам червените знамена. Не искам да ме хванат изненадана. Бих предпочела да разбера кога идва предателството. По-скоро бих разбрала какво ме чака по пътя.

Тъй като съм толкова притеснена от многото „ами ако“, обръщам твърде много внимание на детайлите. Ще забележа леката промяна в тона ти и вместо да приема, че сигурно си уморен или си имал стресиращ ден на работа, ще предположа, че си ми ядосан. Че криеш нещо от мен. Че не искаш да имаш нищо общо с мен.

Считам се за толкова чувствителна, защото правя голяма работа от неща, за които не би трябвало да мислиш. Ще кажеш лоша шега и вместо да я забравя, ще премислям какво означават думите. Най-малкият проблем ще се превърне в снежна топка, чудейки се дали тайно не можеш да ме издържаш.

Винаги съм готова нещата да се объркат. Винаги съм на ръба и наблюдавам хората около мен, за да се подготвя за това, което следва.

Дори ако една връзка върви перфектно, ще направя списък в главата си за всички начини, по които може да се разпадне. Може половинката ми просто да изчезне или да ми изневери. Мога да бъда изоставена или да разбия сърцето си и да прекарам години, опитвайки се да върна разбитите парчета обратно на мястото им.

Когато светът ми носи твърде много щастие наведнъж, ставам подозрителна. Предполагам, че ще се случи нещо ужасно, което да балансира емоциите ми.

Когато съм под душа или шофирам, ще имам спорове с теб в главата си. Ще си представям всички неща, които би могъл да ми кажеш, когато говорим дълбоко. Може случайно да ти се разсърдя, въпреки че все още не си направил нещо лошо. Може да стана по-параноична, отколкото имам право да бъда.

Съжалявам, ако стана тиха след като и най-малкото нещо се обърка. Съжалявам, ако изглежда, че винаги преигравам. Съжалявам, ако премислянето ми ме прави трудна за обичане.

Опитвам се да следвам главата вместо сърцето си, защото преди съм бил наранявана и се страхувам, че ще се случи отново. Страхувам се, че ще си тръгнеш. Страхувам се, че ще ме счупиш като всички останали преди теб.