На моя бъдещ любим: Съжалявам предварително.

Винаги съм знаела, че съм безнадеждна романтичка и това, че обичта идва лесно, но истината е, че се ужасявам и изграждам стени, защото се плаша. Завиждам на тези, които могат открито да показват чувствата си, те правят влюбването да изглежда толкова лесно. Въпреки че цената на това може да е разбито сърце след разбито сърце, но винаги се чудех дали изобщо мога да бъда такава. Не мога. Не точно разбитото сърце ме накара да не показвам открито чувствата си, факт е, че да обичаш и да бъдеш обичан от някой друг означава да се отвориш към друг човек - и това не е лесно за мен.

Гордея се с това, че съм много социален човек, който се осмелява да опита нови неща, който се осмелява да се вози на влакче в увеселителен парк само заради тръпката и тази, която се осмелява да предизвика себе си в нови ситуации, но когато става въпрос за интимни отношения, винаги съм предпазлива, внимателна. Не е свързано с някакъв вид въпрос с доверието или минала травма, която ме е довела до това място, това е моят личен страх да не бъда желана и страхът да не бъда забравена. Трябва да подчертая, това не е детска травма, а просто страх, изграден върху наблюдението на съвременната романтика, където хората изглежда са лесни за замяна. Страхувам се, че ще излезеш от вратата в мига, когато видиш някоя, която смяташ за по-добра. Това е твой избор и не мога да обвиня никого, но се ужасявам. Просто съм ужасена. Що се отнася до хазарта с емоциите ми, по-скоро играя консервативно, защото се плаша от това, че може да не се получи, да не се срещнеш с моя розов тон на романтиката и се плаша от това, че в крайна сметка ще си тръгнеш.

Така че, бъдещ мой любим, съжалявам, че с мен ще е трудна битка - първоначално - защото са необходими много упоритост и търпение, за да се изкачиш над стените ми и се надявам, че ги имаш. И съжалявам, ако те отблъсна, не е, защото не те харесвам. Това просто означава, че имам нужда от малко пространство, за да преценя какви можем да бъдем. Но моля, не позволявай това да бъде средство за напускане, защото тогава никога няма да разберем, нали? Съжалявам, ако съм тиха с теб. Моля, разбери, че всъщност не е заради теб, а все още се справям с минало, което не успях да пусна. Затова бъди търпелив към мен, защото наистина искам да се отворя отново, но ще отнеме известно време. Съжалявам, ако се скрия от теб, наистина искам да ме намериш, защото понякога се губя и искам да държиш ръката ми през това, дори и да ми е трудно.

Съжалявам за теб, бъдещ мой любим, това няма да е най-лесната задача. Да ме обичаш. Но мога да ти обещая това: в момента, в който отворя портите на сърцето си, ще го поставя на сребърна чиния за теб. Ще обичам толкова силно, че съм готова да вложа всичките си залози в това, защото съм такава. Дръзка романтичка. Смея да те обичам, защото си се борил толкова силно, че да ме обичаш.

Как да разбера, че така ще се играе? От низ от романтика и неприятности, които имах. Само два от тези случаи ми показаха как мога да обичам друг човек толкова дълбоко, че когато всичко приключи, стана горчиво-сладко. Горчиво, защото причини много болка да го пусна, но сладко, защото ми показа на какво съм способна. Да обичам толкова силно, че съм готова да рискувам всичко. Но не правя това за всеки. Казах ти преди, не разкривам лесно чувствата си. Така че се надявам да разбереш, ако ти се струвам далечна и студена - това просто ме предпазва от това някой да ме съсипе. И съжалявам предварително, ако това те боли по пътя. Аз съм такава, много съжалявам. Просто бъди търпелив към мен, защото аз искам да обичам отново, наистина. И се надявам, че ти ще застанеш пред портите на сърцето ми без значение колко трудно може да е, защото ти обещавам, ще стане по-добре.