Тайната да впечатлите Лъва е много простичка - бъдете неговата аудитория. Лъвът ще се поддаде на благоволението на сладката романтика, ако изиграете правилно картите си и го обожавате, ласкаете и уважавате. Но „погалите“ ли го по грешния начин, ще хвърчат искри. Помнете - той само играе ролята на кротка душа. Под неговият учтив маниер и търпение горят огньове на гордост, готови да се разпалят и да изгорят жената, която е толкова глупава, че да мисли, че може да го управлява.

Лъвът ще бъде кавалер и галантен ухажор, нежно защитаващ и чувствено любящ. Няма да е нужно много, за да го съблазните. Някои казват, че Лъвовете притежават внезапна страст.

Ако любовта липсва от живота му, огненият лъв просто ще изчезне - драматично, разбира се. Той трябва да бъде обожаван, а вие трябва да го правите съвсем буквално. Лъвовете от своя страна рядко пестят разходи, когато ухажват. Ще бъдете водени в най-добрите ресторанти, окъпвани в букети и парфюми, гордо ще посещавате театъра и ще четете някои доста пламенни любовни послания. Трябва да имате ледено сърце, за да устоите.

Но любовта на Лъва не е безпроблемна. Той ще ви покани в бърлогата на голямото си топло сърце, но то може бързо да се превърне в луксозен затвор. Ревнува ли - отговорът е едно огромно горящо "Да". Вие сте негова - вашето тяло, душа и ум му принадлежат. Той ще ви казва какво да обличате, как да носите косата си, какви книги да четете, кои приятели са най-подходящи за вас и как да организирате по-добре деня си. Той ще иска да знае защо сте пазарували цели два часа, когато сте казали, че ще ви отнеме само един, кого сте срещнали по пътя, какво сте си говорили - и дори ще се сърди, когато не му казвате за какво си мислите, докато зяпате невиждащо през прозореца. А да го дразните със случайни флиртове, за да си доказвате, че още сте желани, е абсолютно безумие.

Пригответе се да балансирате огромния му ентусиазъм със спокоен разум и го успокоявайте, докато говори за проблемите си. Той се нуждае от стабилността ви и умението да балансирате гордостта му. Ако не го владеете, любовта ви скоро ще се превърне в постоянна битка. И не се опитвайте да бъдете кариеристка. Той никога няма да ви подкрепя, защото ТОЙ е вашата кариера! Лъвът иска жената до поставя него и семейното гнездо на пиедестал.

Лъвът ще бъде мил и добросърдечен, стига да позволите семейството да се върти около него. Ако той получава уважението, което изисква, ще ви се отблагодари щедро. И ще бъде верен на една, което не може да се каже за него, когато не е в сериозна връзка. Лъвът обичайно е прекалено мързелив, за да гони красавици, след като е открил лъвица, с която да продължи царството си. Той ще обича децата си, ще защитава половинката си от всички опасности и амбициозно ще пристъпва напред в кариерата си.

Ще имате бурен социален живот заедно със своя Лъв, стига той да успява да се наспи. Но ще има и нощи по мъжки и може да настъпят известни финансови проблеми в следствие на необмислени залози в казиното - но е възможно и тези инвестиции да се отплатят!

Има нещо за Лъвовете, което бихте намерили за много полезно – буквално! Почти всички имат непреодолимо желание да поправят нещата. От счупена дръжка, до течаща чешма или счупен телевизор, той ще даде всичко от себе си да накара нещата да заработят отново. А ако това не се случи, просто ще изкара яда си на тях.

Лъвът е центърът на внимание на повечето партита, но не е палячо. Носи маската на шут само за да привлече внимание, но независимо от това няма нищо безгрижно във вътрешната му природа. Той е много по-постоянен и упорит, отколкото изглежда. Знае какво иска и обикновено го получава. И доста добре се справя с опазването му.

Ако очаквате да ви е верен, уверете се, че го подхранвате с романтика и привързаност - в противен случай огромната му нужда от любов и възхищение, ще го накара да ловува из джунглата, за да ги намери. Ако връзката ви е истинска и дълбока, вероятно ще ви бъде верен, но очите му може и да дебнат наоколо. Лъвът е ценител на красотата, затова ако ревнувате от това, че гледа други жени, по-добре да свикнете бързо. Ако ревнувате прекалено, той е способен да се прави на наранен, за да ви накара да му съчувствате и да се върнете в големите му топли ръце.

Лъвовете не са много чувствителни към емоциите на другите и са толкова вглъбени в себе си, че понякога могат да бъдат брутално откровени и нетактични. Но ослепителната им усмивка бързо ви кара да му простите. Те обичат спорта, но с напредъка на годините, предпочитат да ги гледат сгушени в удобния си трон.

Лъвовете рядко създават големи семейства. Много от тях нямат деца или са отделени от тях, а често имат само едно дете. Това е лошо, защото по принцип са прекрасни бащи. Децата ви може да се отегчават от големите изисквания на Лъва и дългите им лекции, но бързо ще се научат как да го ласкаят - с подчинение. Той настоява за тяхното уважение. Не давайте на децата си повече уважение, отколкото на Лъва - в противен случай ще накърните егото му и може да е невъзможно да го излекувате.

Лъвовете имат незадоволим апетит и са изключително горди. Имат огромна нужда да командват и да бъдат обичани от онези, които управляват. Не забравяйте, че Лъва тайно се страхува от провала и това да бъде осмиван. Той постоянно се изтезава вътрешно от собствената си суета и преувеличено достойнство. Но когато благородството му е възбудено от голяма цел, той не познава страха. Тогава лъвът научава, че великолепна сила и смелост дремят в него през цялото време.

Вашият Лъв може да ви подлудява, но никак не е лош за дългосрочен партньор. Ако нямате против да се откажете от егото си и да изградите живота си около него, ще бъдете обожавани и никога няма да бъдете самотни. Освен това винаги ще имате някой, който да поправя кранчетата в банята.