X

Тайната на красивия бюст

от в 14:56 на 25.09.2013 в Здраве и спорт | Спорт


Тайната на красивия бюст

Тайната на красивия бюст

Безспорно гърдите са проблем на една голяма част от жените. Дали малки, или големи те винаги имат своите плюсове. Факт е, че винаги искаме това, което нямаме и търсим всевъзможни начини да го постигнем. 

За съжаление, не можем да ви предложим 100% доказано и действащо средство, което да намали или увеличи бюста ви. Такива средства се появяват от време на време на пазара, но резултатът от тях е временен, а понякога дори нищожен. Добре е, ако лековерните купувачи не заплатят със собственото си здраве. Всяка една от нас ще изживее живота си с гърдите, с които природата я е дарила. Единственото нещо, което можем да направим, е да се постараем чрез гимнастика да подобрим формата им и да ги спасим от действието на гравитацията. 
 
 
Стойката е много важна! Не ходете прегърбени - прегърбването забързва увисването на гърдите. Изправеният стоеж с отворени рамене укрепва мускулите на женските гърди.
 
Жените с малък бюст могат да минат и без сутиен (във всеки случай модата не го изисква, а този път и медицината е на едно мнение с нея ). Разбира се, големият бюст има нужда от придържане както по естетични, така и по хигиенични съображения. Но дори, когато можете напълно да минете без сутиен, е хубаво да го слагате по време на заниманията, свързани със спорт и по време на менструацията и по време на бременността. На бъдещата майка препоръчваме дори да спи със сутиен, за да не развали формата на гърдите си. Същият съвет даваме и на кърмещите майки.
 
 
 
 
Изключително важно е сутиенът да бъде по мярка и да поддържа, но не и да повдига гърдите, да не ги сближава и да не ги отдалечава една от друга.
 
Грижата за красотата на гърдите не изисква  много време. Главното тук са ежедневният хладен душ и/или обтриванията (хладната кърпа е превъзходен масаж ). Полезни за развитието на гръдния кош и гърдите са и плуването, особено бруст, гребането и специалните упражнения.
 
 
Ето и някои упражнения, които ще ви помогнат да поддържате гърдите си красиви:
 
1. От стоеж повдигнете ръцете свити пред гърдите на височина на раменете и бавно, сякаш преодолявате съпротивление, ги разтворете встрани, а после се върнете в изправено положение. Повторете 10-15 пъти.
 
2. От същото положение вдигнете ръцете над главата, скръстете ги и силно натискайте с лявата ръка върху дясната в продължение на 5 секунди, след това - обратно. Изпълнете го по 8 пъти последователно с всяка ръка.
 
3. От тилен лег, ръцете на тила: допиране на лактите отпред; връщане в изходно положение. Повторете го 20-30 пъти.
 
4. Изходно положение - стоеж, ръцете на тила: бавно, с напрежение събиране на лактите пред гърдите; отвеждане на лактите назад. Дозировка 25-30 пъти.
 
5. Изходно положение - стоеж, ръцете встрани: кръгове с ръцете с малка амплитуда - назад и напред. Дозировка 20-25 пъти за всяка страна.
 
6. Изходно положение - разкрачен стоеж с лице към стената на разстояние една крачка, ръце обтегнати, длани допрени: свиване и обтягане на ръцете, като лактите се отвеждат встрани.
 
 
 
 
Не забравяйте, че най-важно е постоянството и положителното мислене.


Теми   бюст | гърди | тайна | упражнения

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.