Безспорно гърдите са проблем на една голяма част от жените. Дали малки, или големи те винаги имат своите плюсове. Факт е, че винаги искаме това, което нямаме и търсим всевъзможни начини да го постигнем. 

За съжаление, не можем да ви предложим 100% доказано и действащо средство, което да намали или увеличи бюста ви. Такива средства се появяват от време на време на пазара, но резултатът от тях е временен, а понякога дори нищожен. Добре е, ако лековерните купувачи не заплатят със собственото си здраве. Всяка една от нас ще изживее живота си с гърдите, с които природата я е дарила. Единственото нещо, което можем да направим, е да се постараем чрез гимнастика да подобрим формата им и да ги спасим от действието на гравитацията. 
 
 
Стойката е много важна! Не ходете прегърбени - прегърбването забързва увисването на гърдите. Изправеният стоеж с отворени рамене укрепва мускулите на женските гърди.
 
Жените с малък бюст могат да минат и без сутиен (във всеки случай модата не го изисква, а този път и медицината е на едно мнение с нея ). Разбира се, големият бюст има нужда от придържане както по естетични, така и по хигиенични съображения. Но дори, когато можете напълно да минете без сутиен, е хубаво да го слагате по време на заниманията, свързани със спорт и по време на менструацията и по време на бременността. На бъдещата майка препоръчваме дори да спи със сутиен, за да не развали формата на гърдите си. Същият съвет даваме и на кърмещите майки.
 
 
 
 
Изключително важно е сутиенът да бъде по мярка и да поддържа, но не и да повдига гърдите, да не ги сближава и да не ги отдалечава една от друга.
 
Грижата за красотата на гърдите не изисква  много време. Главното тук са ежедневният хладен душ и/или обтриванията (хладната кърпа е превъзходен масаж ). Полезни за развитието на гръдния кош и гърдите са и плуването, особено бруст, гребането и специалните упражнения.
 
 
Ето и някои упражнения, които ще ви помогнат да поддържате гърдите си красиви:
 
1. От стоеж повдигнете ръцете свити пред гърдите на височина на раменете и бавно, сякаш преодолявате съпротивление, ги разтворете встрани, а после се върнете в изправено положение. Повторете 10-15 пъти.
 
2. От същото положение вдигнете ръцете над главата, скръстете ги и силно натискайте с лявата ръка върху дясната в продължение на 5 секунди, след това - обратно. Изпълнете го по 8 пъти последователно с всяка ръка.
 
3. От тилен лег, ръцете на тила: допиране на лактите отпред; връщане в изходно положение. Повторете го 20-30 пъти.
 
4. Изходно положение - стоеж, ръцете на тила: бавно, с напрежение събиране на лактите пред гърдите; отвеждане на лактите назад. Дозировка 25-30 пъти.
 
5. Изходно положение - стоеж, ръцете встрани: кръгове с ръцете с малка амплитуда - назад и напред. Дозировка 20-25 пъти за всяка страна.
 
6. Изходно положение - разкрачен стоеж с лице към стената на разстояние една крачка, ръце обтегнати, длани допрени: свиване и обтягане на ръцете, като лактите се отвеждат встрани.
 
 
 
 
Не забравяйте, че най-важно е постоянството и положителното мислене.