Всички ние имаме черти от характера, които ни различават от останалите. Благодарение на постоянната битка между природата и възпитанието, няма две човешки същества, които да са напълно еднакви.

Но точно тук се намесва астрологията. Използвайки подредбата на планетите и звездите, тази наука е способна да покаже по какво си приличат хората, които са родени под един и същи знак.

Всеки зодиакален знак има своя тайна черта на характера, която споделят всички представители на тази зодия. Четете нататък, за да откриете коя е вашата! 

Овен (21 март – 19 април)

Като Овен вие имате непрекъсната нужда да бъдете шефът във всяка група. Ако от самото начало не сте човекът, който ръководи нещата, ще дадете всичко от себе си, за да промените това. Но понякога е добре да отстъпите и да осъзнаете, че не е добра идея да мачкате всички само за да се издигнете до върха.

Телец (20 април – 20 май)

Вие сте доста упорити и правите нещата по свой начин – нещо, което може да се очаква от знак, изобразяван като бик. Но също така Телците имат и скрита страст към всички красиви неща, затова ако някога се опитвате да впечатлите Телец, опитайте да ги изненадате с лъскав подарък.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Като представител на зодия Близнаци, вие винаги можете да намерите убедителен аргумент за двете страни на всеки спор. Винаги казвате това, което хората искат да чуят, но в един момент може да се обърнете и да кажете точно това, което не искат да кажат. Трудно ви е да контролирате думите, които излизат от устата ви, но е важно да дадете всичко от себе си да казвате нещата с мило отношение.

Рак (21 юни – 22 юли)

Вие изпитвате изключително съчувствие към останалите, но това може да изтощи вас самите. Вие не само задържате собствените си емоции, но успявате да задържите и тези на останалите. Постарайте винаги да си давате достатъчно време, за да овладеете чувствата си и да се освободите от отровните емоции, които сте попили.

Лъв (23 юли – 22 август)

Вие сте очарователни и не позволявате на нищо да ви се изпречи на пътя. Щом нещо хване окото ви, никога няма да позволите да ви избяга. Ако намерите някой, който смятате, че е сродната ви душа, е много вероятно постоянно да късате и да се събирате, докато не успеете да решите какво точно искате.

Дева (23 август – 22 септември)

Като цяло сте много добър човек, може да ви се има доверие и сте изключително земни. Също така е много вероятно да отказвате социални събирания само за да прекарате качествено време сами у дома. Предпочитате да изчакате, за да прекарате време с приятелите си, без постоянно да се разсейвате от обграждащите ви непознати.

Везни (23 септември – 22 октомври) 

Вие сте много балансирана и рационална личност, винаги се опитвате да се държите еднакво с всички. Хората често ви възприемат като студени, но това не е вярно. Вие просто не виждате причина да следвате сърцето си, когато разумът ви е много по-добър водач.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Като Скорпион вие винаги търсите истината и имате възхитителни умения в това да разобличавате лъжците. Вие сте много страстни, но понякога тази ваша страст е фокусирана върху негативни емоции като обсебване и ревност.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Мразите чувството да бъдете вързани. Винаги сте готови да зарежете всичко и да отидете на приключение, когато имате тази възможност и имате желание да пътувате, което е пречка пред сериозните връзки.

Козирог (22 декември – 19 януари)

От всички зодиакални знаци, вие имате най-голям шанс да успеете, защото сте силно ориентирани към целите си в ежедневието. Когато започнете нещо, винаги го завършвате, дори и да отнеме много по-дълго, отколкото сте очаквали. Но е важно да се уверите, че добавяте и партньора си към своя списък със задачи, за да не се върти живота ви единствено около работата.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Дори и да не го показвате, вие сте много любвеобилна личност. Знаете, че сте „различният“ в групата си с приятели, но тайничко ви харесва. Изпитвате дълбока любов към човечеството, но не чувствате че трябва да я изразявате по някакъв забележителен начин.

Риби (19 февруари – 20 март)

Вие сте изключително артистична личност. Като представител на зодия Риби, вие обожавате да пеете, танцувате, рисувате, играете и да творите във всякакви форми. Вие често засядате във въображението си за дълги периоди от време, но не можете да се преборите с това, тъй като ви е наистина приятно.