Днес ще ви разкажем историята на една много силна жена и майка. През 1988 г. Зу Хонян с нетърпение чака да се роди синът ѝ, но тежки усложнения при раждането, белязват момчето завинаги. То е диагностицирано с церебрална парализа, а лекарите в родната ѝ провинция Хубей, Източен Китай, я съветват да изостави детето. Тази жестока идея е подкрепена и от съпруга ѝ, защото всички са вярвали, че момчето ще води безсмислен и тежък живот. Зу обаче не се вслушва в техните съвети, развежда се със съпруга си и посвещава живота си на грижите за своя син.

Зу работи на три различни места едновременно, за да изхранва семейството си и за да плаща огромните разходи за лечението на сина ѝ. Тя дори успява да го научи да яде с пръчици, въпреки че ръцете му едва успяват да ги задържат. „Не исках да се срамува от физическите си проблеми“, разказва Зу. „Тъй като се развиваше бавно в много области, бях много стриктна с него и го насърчавах да работи упорито, за да навакса.“

29 години по-късно, същото това момче - Дин Дин, завършва бакалавърската си степен в специалността „Екологични науки и инженерство“, а отскоро е и студент по „Право“ в Харвард. Можем да си представим каква гордост изпитва майка му, а на нас ни остава само да се преклоним пред нейната сила.