Когато Изабел Амес отишла да закусва с момиченцето си, нещата се стекли според очакванията – тя трябвало да се пребори с буйното си 10-месечно хлапе, докато прави опити да отпие от кафето си, докато е още топло.

Когато Шарлот огладняла, Изабел направила това, което много майки биха направили – тя накърмила детето си на публично място. Но това естествено действие станало по-трудно за майката и дъщерята, защото на Шарлот й никнели зъбки, а и двете били болни. Усилието й, заедно с факта, че много хора засрамват майките, които кърмят на публични места, направили реакцията на сервитьорката дори по-изненадваща за младата майка.

„Сервитьорката дойде и каза: „Тази палачинка е от мен за вас. Ето малка бележчица, на която е обяснено защо““, разказва Изабел в Инстаграма си. „Бележката започваше с думите „Ние майките трябва да се подкрепяме““.

Разбираемо, очите й веднага се насълзили. Изабел прегърнала милата непозната за окуражаващите думи, които означавали много за нея:

„За онези от вас, които не разбират защо това е от значение, ще ви обясня. Кърменето е едно от най-трудните неща, които съм правила, след раждането. Никой не те подготвя за това, но всеки очаква да си отлична в него. Чувстваш се като истински провал, когато не се случи веднага.

Не съм спала с дни, защото тя е болна. Повече от изтощена съм. Вчера толкова се изнервих, че крещях псувни във възглавницата. Това е животът на майките понякога. Но напълно непозната да дойде да ме види и да ми каже „благодаря“ – почувствах се сякаш тя е била с мен през цялото време и знае колко много пъти съм искала да се предам, но не съм го направила.

Много често преди да нахраня Шарлот на публично място, изпитвам страх. „Добре, сега е моментът. Някой ще ме обиди. Ще ми крещи. Ще ми каже, че не мога да правя това тук“. Но не и днес. Днес получих любов, уважение и безплатна палачинка“.