От зори до здрач - смартфонът е винаги до мен и изобщо не мога да си представя как бих се справила без него. Признавам, че ако беше възможно да бъда влюбена в неодушевен предмет, то това би бил точно телефонът. Ето защо можете да си представите в каква паника изпаднах, когато преди няколко седмици установих с абсолютна сигурност, че любимото ми устройство не може да плува. Разбира се, решението беше само едно - трябваше да избера нова любов.

Оказа се, че съм изправена пред огромен избор, но като дългогодишен привърженик на Samsung, се насочих към техен модел.

Попаднах на любопитно предизвикателство, организирано от южнокорейския гигант и Тита - "Fan Selfie Challenge".

Ако следвате стъпките в Инстаграм профила на Тита, с малко късмет можете да спечелите Galaxy S20 FE или най-новите слушалки Galaxy Buds Live.

И тъй като спокойно мога да заявя, че съм кралица на селфитата и обожавам да се снимам, разбрах, че е време да се сдобия със Samsung Galaxy S20 FE и да проверя дали камерата му наистина е първокласна.

Истината е, че очаквах с нетърпение бюджетната версия на флагмана S20 и нямаше по-подходящ момент да се сдобия с нея. 

Топ функционалности, но на по-ниска цена

Всъщност това е основната идея, която стои зад модела S20 FE. Той е събрал в себе си много от предимствата на флагмана на Samsung, но е много по-бюджетен. И след фиаското ми с бившия ми "плувец", се насочих специално към модел, който притежава сертификат IP68 за устойчивост на вода и прах. Да, Fan Edition може да издържи на всички мои непохватни движения.

Впечатление от пръв поглед

Външният вид беше първото, което ме привлече. Все пак е приятно да притежаваш "умна" джаджа, която не просто пасва идеално в ръката ти, но и плавните ѝ извивки ти навяват усещане за цялост. Но тогава бях изправена пред наистина труден избор - кой цвят е най-подходящ за мен? Червен, тъмносин, лавандула, оранжев, мента или бял? Странно и за мен, но избрах цвят мента.

След това бях привлечена от гърба на Galaxy S20 FE. Там се помещават 3 камери - 12 MP ултраширокоъгълна, 12 MP широкоъгълна и 8 MP телефото камера. А ако всички тези фото магьосници не са достатъчни, смартфонът разполага с 30-кратен Space Zoom с детайлна резолюция. За справка - точно толкова е зумът и на флагмана S20. 

Предната камера на FE модела е 32 MP, което означава само едно - селфита и автопортрети с превъзходно качество навсякъде, по всяко време и на всяка светлина. 

Може би много от вас се питат дали са необходими толкова много камери. Истината е, че всяка една от тях има специално приложение и този супер екип е основният "виновник" за отлични снимки без никакви филтри дори и през нощта.

Новото ми бижу може да се похвали и с режим Single Take, който се изразява в снимането на разнообразни снимки и видеоклипове за 15 секунди. А след това може да разгледаш заснетото и да избереш кадъра, който те представя в най-добра светлина.

Наслада за очите

Дисплеят е от основно значение за всеки смартфон. От него зависи дали ще можем да гледаме любимите сериали и да четем вечните класики без каквито и да било притеснения. 6,5-инчовият Инфинити-O дисплей на S20 FE предлага FHD+ изживяване с почти невидима рамка. 

Точно тук е мястото, където бюджетната версия изпреварва най-компактната версия на флагмана, защото FE е с по-голям дисплей, което означава по-реалистични клипчета и видео разговори.

Забавления до зори

Огромен проблем при все повече устройства се оказва малката батерия, която просто не е създадена, за да издържа на по-голямо натоварване. Е, при модела Galaxy S20 Fan Edition няма такива притеснения, защото батерията е 4500 mAh, които са специално пригодени да издържат на целодневно ползване. 

Бързина, която впечатлява

Невронният NPU процесор с 6 GB RAM памет успяват да се справят с всяка една задача. 

А за да съхраниш всички ценни спомени, S20 FE ти дава 128 GB вградена памет и възможност да добавиш още до 1 TB с микроSD карта. С други думи - няма задача, с която да не се справите със светкавична бързина. 

Samsung Galaxy S20 FE или S20?

Новият ми смартфон предизвика доста дискусии с колегите и приятелите. Основната тема беше дали по-бюджетната версия на флагмана си заслужава. Отговорът ми е недвусмислено "Да". Galaxy S20 FE се отрази отлично на бюджета ми, а в същото време ми даде функционалности от най-високо ниво. 

А сега ви оставям, защото ме очакват куп селфита, с които да се включва в предизвикателството на Samsung и Тита.