Общоприето схващане е, че емпатът е човек, който преживява това, през което преминават хората около него, но всъщност, емптатът е човек, който разбира защо този срещу него се държи по определен начин. Това разбиране дава на емпата ясна картина за това, което се случва (и защо).

Въпреки това, един емпат може да се различава от друг по отношение на усещането за тези преживявания, защото всеки от нас има разнообразен набор от личностни черти. Знаехте ли, че има няколко различни вида емпати? Е, сега може би се чудите вие от кой тип сте.

Този личностен тест ще ви помогне да разберете. Просто погледнете шестте символа по-долу и се опитайте да изберете тази, която най-много резонира с вас. След като изберете, проверете в резултатите какво означава това за вас:

Резултати:

1. Емпат, който усеща растенията

Можете да усетите нуждите на растенията. Вероятно сте в някаква професия, свързана с природата като поддръжка на паркове, градинкик, гори. Разбирате растенията повече от всеки друг и знаете правилното място за всяко растение.

Можете да се свържете с дървета и дори да получите напътствия от тях. Прекарването на време сред природата ви дава представа за собствения ви живот. Растенията също се нуждаят от вашето ръководство и грижи, за да оцелеят.

2. Емпат, който усеща животните

Като емпат, който усеща животните, можете да общувате с тях. Вероятно сте изучавали физиология на животните и се занимавате с професия, която изисква от вас да се грижите за животни. Ако все още не сте го направили, професия като ветеринар би била чудесна за вас. Това ще ви помогне да се възползвате максимално от способностите, които имате.

Можете да разберете нуждите на животните. Прекарвате по-голямата част от времето си с тях и лесно можете да откриете дали нещо не е наред с тях. Знаете точно как да им помогнете.

3. Интуитивен емпат

Вие събирате информация за хората, без дори да общувате с тях. Като интуитивен емпат, вие лесно можете да разберете основното намерение на другия човек и да го прочетете много лесно.

С тази способност трябва да се обградите с хора, които са като вас. За вас е важно да укрепите собственото си енергийно поле, за да не се изтощавате от мислите на другите.

4. Емоционален емпат

Това е един от най-често срещаните видове емпати. Като емоционален емпат, вие улавяте емоциите на другите и ги чувствате сякаш са ваши собствени. Чувствате се щастливи, когато другият човек изпитва радостна емоция, чувствате се наскърбени от мъката на другия.За вас е важно да разбирате и различавате собствените си емоции от другите. Това ще ви предпази от изтощение и в същото време можете да помогнете на човека срещу вас.

5. Земен емпат

Земен емпат е този, който може да усети енергията на определено място. Полето на дадено място може да предизвика емоции у вас като радост, скръб и други подобни. Като съпричастен към околната среда, вие сте привлечени от историята и географията на определено място.

За вас най-добрият начин да се заредите е да прекарате известно време сред природата. Дори е добре да се присъедините към екологични проекти.Хармоничната среда е от съществено значение за вас, за да имате спокоен ден. Обичате да украсявате къщата си с растения и да избирате естествени цветове и материали за вашето облекло и мебели.

6. Емпат - лечител

Като емпат - лечител вие събирате енергии от телата на другите. Обикновено като такъв, вие работите нещо свързано с лечението: може да сте лекар, а може и да сте алтернативен лечител.

Може да се сблъскате със здравословни проблеми, ако поемете прекалено много симптоми от другите. За да се възползвате максимално от тази си способност, обучение в тази област би било много подходящо за вас.