Идва един момент в живота, в който трябва да си намерим работа. За някои от нас, в зависимост от домовете, в които сме израснали, този момент настъпва по-рано, отколкото за други. Независимо от това всички сме изправени пред сходна дилема: какъв искаш да станеш, когато пораснеш? И докато за децата отговорът често е лесен, то за възрастните това съвсем не е така.

Ако не сте сигурни с какво искате да се занимавате, не сте сами. Но ние можем да ви помогнем или поне да ви дадем доза яснота. Изборът на професионална кариера може да изглежда като сериозен ангажимент. Но ако не знаете с какво искате да се занимавате, не се притеснявайте за това. Да изберете една работа или кариера не означава, че никога повече няма да можете да се занимавате с другите си интереси. Всъщност някои хора смятат, че трябва да сменяте професията си поне веднъж на всеки седем години.

Този бърз и лесен тест ще ви помогне да изберете най-добрия професионален път за вас. За да получите резултатите, трябва само да погледнете оптичната илюзия по-долу и да обърнете внимание на първото нещо, което забележите. След като го направите, вижте резултатите, за да разберете коя е най-подходящата кариера за вас.

Резултати

Ако първо сте видели охлюва…

Ако първо сте видели охлюва, вие сте от хората, които трябва да се занимават с работа, в която прекарват много време в общуване с други хора. Въпреки че първата работа, която може да ви дойде на ум, отговаряща на това описание, е в областта на човешките ресурси, това със сигурност не е единствената възможност. Всяка работа, в която използвате своя ум, глас и умения за работа с хора, е работа, в която със сигурност ще успеете.

Най-добрите професии за вас: Представител на отдел "Човешки ресурси", офис администратор, учител, шофьор на автобус, социален работник

Ако първо сте видели черепа…

Ако първо сте видели черепа, значи сте човек, който трябва да се занимава с изкуство. Това може да изглежда различно за всеки човек, който се подложи на този тест и получи този резултат. Може би вече знаете какво е вашето артистично призвание; може би сте певец, актьор или писател, но ако не знаете, сега е моментът да разберете.

Най-добрите професии за вас: Живописец, танцьор, певец, писател, преподавател по изкуства

Ако първо сте видели картата…

Ако първо сте видели картата, значи сте човек, който трябва да се занимава с кариера, в която да използва аналитичния си мозък. Можете да работите като инженер, учен или дори в областта на архитектурата. Мозъкът ви се справя отлично с решаването на трудни проблеми, така че нека светът като цяло се възползва от това, което можете да направите.

Най-добрите професии за вас: Данъчен агент, адвокат, математик