Оптичните илюзии са известни със способността си да объркват дори най-внимателните. Но изображението, което се разпространява отскоро, изглежда претендира да оглави списъка на най-трудните пъзели. В гениалната илюстрация е скрито лице, което могат да видят само тези с най-остро зрение. В същото време, за разлика от повечето подобни тестове, този няма ограничение във времето, което още веднъж показва неговата сложност.

Изпробвайте способностите на мозъка и зрението си, като различите друга, по-зряла жена, скрита в портрета на младо момиче. На пръв поглед може да ви се стори, че е почти невъзможно да видите друг човек на снимка, но именно в това е уловката на тази оптична илюзия. За да я разрешите, трябва наистина да се съсредоточите.

Опитайте се да откриете възрастната жена, умело скрита на снимката. Намирането ѝ може да се окаже много по-трудно, отколкото изглежда. Припомнете си, че няма ограничение във времето, но можете да включите хронометъра, ако искате да прецените колко бързо можете да постигнете резултата. Разгледайте изображението внимателно.

На снимката е изобразено младо момиче с къдрици, с шапка с панделка и чокър на врата. Имайте предвид, че причудливите аксесоари могат да ви помогнат да откриете скритата жена. Опитайте се да откриете лицето на старата дама на снимката, преди да преминете към отгатване. То е показано по-долу.

След като намерите търсения силует, е малко вероятно да видите млада дама на снимката. Но ако не сте открили лицето на възрастната жена, има подсказка. Трябва да погледнете удушвача на врата на младата дама - това е усмивката на възрастна дама, а роклята на момичето очертава брадичката и челюстта на старицата, а бузите и брадичката ѝ всъщност са нос.