Всички обичаме пица, но не обичаме чувството на подутост и гузна съвест след като си похапнем. Именно затова открихме рецепта за тесто за пица от киноа, пълно с протеин и фибри. Едно парченце от пицата не съдържа никакъв глутен и е богато на полезни хранителни съставки. А вкусът е също толкова добър, колкото на истинската пица.

Необходими продукти:

¾ чаша сурово киноа
¼ чаша вода
1 чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол

Подготовка:

Поставете цялото количество киноа в малка купичка и покрийте с вода. Оставете да престои през нощта за поне 8 часа. След това изцедете внимателно и изплакнете, за да премахнете горчивия вкус.

Поставете киноата, водата, бакпулвера и солта в пасатор. Пасирайте, докато се получи гладко тесто (около 2 минути). Когато е нужно, обирайте тестото от стените на уреда.

Приготвяне: 

Вземете тавичка с размер 20-22 см и покрийте с хартия за печене. Ако имате спрей за готвене, можете да напръскате по тавичката и по хартията. Изсипете тестото в тавата и изравнете със шпатула.

Печете за 15 минути на 220 градуса. След това премахнете хартията. Обърнете тестото и печете още 5-10 минути или докато придобие златист цвят, а крайчетата станат хрупкави. Извадете от фурната и добавете сос, кашкавал и други съставки по ваш вкус и върнете във фурната за още 10 минути или докато кашкавалът се разтопи.

Пицата се получава чудесно с доматен сос, моцарела и листа от босилек.

Разрежете пицата и сервирайте, докато е топла. Добър апетит!