Известният астролог Никита Говор разкри кои са зодиите, които знаят как да се запазят младолики, независимо от реалната им възраст. 

Красотата и младостта, за съжаление са краткотрайни. Натовареният график, стресът, хроничните заболявания и какви ли не други фактори оставят следи, показвайки изминалото време от живота ни. Експерт в зоната на зодиите споделя, че дори скоростта на остаряване се свързва с зодиака. 

"Знакът на зодиака, под който човек е роден, оставя отпечатък не само върху неговата съдба, но и върху неговото здраве и външен вид. Овните никога не порастват и това им позволява да останат млади дълги години. Близнаците винаги са в движение, пълни с нови идеи. Раците имат силна генетика и изглежда никога не остаряват. Външният вид на Водолея не ви позволява да определите възрастта - и на 40, и на 60 изглеждат много свежи", коментира господарят на съдбата и кармата Никита Говор.

ВОДОЛЕЙ 

И така, в топа на столетниците, които старостта заобикаля, Водолеят заема първо място. Звездите са дарили тези представители с такова здраве и устойчивост на стрес, че тялото им остава младо най-дълго. 

Най-вече са предразположени към проблеми със ставите, тъй като са постоянно в движение. Освен това Водолеите са склонни към наранявания на ръцете и краката, така че когато уверено се втурват напред, не забравяйте за безопасността.

Въпреки това, ако Водолеите спазват диета и отидат навреме на лекар, няма да разберат скоро за раните. Освен това именно те са наградени с рекорди за запазване на младостта. Такива забележими следи от времето като бръчки и свързано с възрастта отпускане на кожата на лицето, с правилна грижа, те се появяват 5 години по-късно от други знаци на зодиака. 

РАК 

Тази зодия също като Водолея има много късмет. Раците не трябва да полагат специални усилия, за да останат млади и свежи за дълго време. Това са хора с добра генетика и запазват младостта си много дълго време.

Те обаче трябва да обърнат специално внимание на състоянието на нервната система. За поддържане на здравето им се препоръчва да пият повече вода и да дават предпочитание на билкови инфузии, особено тези, които подобряват работата на стомашно-чревния тракт, за да избегнат сериозни проблеми с него.

ОВЕН 

Може би само Овенът знае рецептата за вечна младост. Хората, родени под този знак, са много енергични и вечно млади по сърце. Те са пълни с енергия от Марс и дават жизненост на всичко, до което се докоснат. Слабото им място е главата и точно заради това често страдат от мигрена и болки. 

Импулсивността, присъща на Овена, често води до вътрешно прегаряне и стрес. И като резултат - лошо състояние на кожата и ранно стареене. Въпреки това, представителите на този знак първоначално имат добро здраве. Ето защо, ако спазват диетата си, ежедневието и се занимават със спорт, има всички шансове да останат млади за дълго време.

БЛИЗНАЦИ 

Този знак не изостава от легендарната троица. Близнаците почти винаги изглеждат по-млади от реалната си възраст. Тайната се крие в лекотата, с която представителите на този знак се отнасят към живота.

Повишената емоционалност, присъща на този знак, лесно се превръща в нервност, така че Близнаците са по-склонни към нервно пренапрежение от други знаци. А хроничният стрес води до ранно стареене, така че е много важно за представителите на този знак да се научат как да релаксират: йога и медитация, като опция, те ще помогнат да се справят с емоциите.

Друго слабо място на представителите на този знак са белите дробове. Те бързо настиват и са напълно безотговорни към здравето си, затова ще дам съвет: за да живеете дълго, трябва да сте по-внимателни към здравето си.