И вероятно още като видят заглавието ще извъртят очи.

Да съдиш другите е доста самоунищожително упражнение.

Защото истината е, че вие сте си вие. Такива сте. Вие сте единственият човек, когото ще разбирате на 100%. Не сте момичето от съседния клас, не сте колегата отсреща, не сте и бившия си приятел.

На всеки около нас му се случват различни неща и различни обстоятелства влияят на действията му, както и носят различно тегло от миналото всеки ден. И дори и да става дума за най-добрия ви приятел, с когото си пишете с часове, никога не знаете цялата история.

Затова защо да съдите, особено като сте наясно, че никога няма да знаете цялата истина? Може би това е просто част от човешката природа.

И за съжаление някои личности са много по-склонни да съдят останалите. Това става съвсем ясно от зодиакалните им знаци.

Има някои зодии, на които просто им идва отвътре да съдят другите, преди да ги опознаят. Ако сте представител на някой от тях и забелязвате подобни склонности у себе си, то трябва да си зададете някои сериозни въпроси.

Защо чуждите недостатъци ви тревожат толкова много? Наистина ли са толкова неприятни? Дали не реагирате пресилено или просто ви напомнят твърде много за собствените ви слабости?

Всички ние имаме подобни мисли понякога, но ако зодиакалният ви знак е предразположен да съди, трябва да поемете контрол над тези тенденции и да поработите за проактивна промяна. Спрете да оправдавате поведението си и опитайте да приложите малко съчувствие.

Ето кои са четирите зодиакални знака, които са най-склонни да съдят хората:

Рак (21 юни – 22 юли)

Чувствителността може да ви накара да съдите. Мислите си, че всеки се опитва да ви засегне и приемате нещата твърде лично. Но понякога критичните хора около вас са просто обективни и ви казват неща, защото целят да ви помогнат! Спрете да ги съдите – те не се опитват да ви попречат – и бъдете по-снизходителни. Макар и да е добре да слушате интуицията си, трябва да осъзнаете, че сте много чувствителни и може да реагирате прекалено остро, когато се чувствате атакувани.

Дева (23 август – 22 септември)

Деви, вие постоянно сте на нокти за всичко и изглеждате прекалено критични заради това. Спрете да се тревожите за непоследователните действия на останалите и се тревожете повече за себе си. Никой не е съвършен, дори и вие. И ако давате шанс на другите хора, те също ще ви дават шанс. И двете страни печелят.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Везни – вие таите всичко в себе си и не харесвате конфронтацията, затова да съдите другите, понякога се оказва странно за околните. Изпитвате страст към социалната справедливост и равенство, затова често извръщате отвратено очи на света около себе си. И макар и развитата ви съвест да е похвална, често изглеждате като прекалено надменни. Живеете в света, а не встрани от него, затова трябва да поемете повече отговорност и да се тревожите по-малко за това как хората прекарват животите си.

Козирог (22 декември – 19 януари)

О, Козирози – вие обичате да контролирате и затова не сте особено търпеливи към останалите. Макар и самоконтролът ви да е впечатляващ, трябва да престанете да съдите хората за това, че не са като вас. Вслушвайте се в тях по-често. Приемайте светоусещането им сериозно. Отворете съзнанието си към това, че може и да сте сгрешили. Спрете да мислите за живота като „контрол срещу анархия“ или „правилно срещу грешно“. Позволете на хората в живота си (и на вас самите!) да грешат. Това ще ви направи по-щастливи.