Животът на жената е изпълнен с постоянни изпитания и препятствия. Така, сутрешния си грим ние обикновено правим в сънно състояние, а вечер отстраняваме в леглото. Списъкът с рутинни задачи, от които нито можем да се откажем, нито да намалим, е безкраен. Но, за щастие, има неща, които могат да ни направят още по-свежи и млади, подчертават нашите достойнства и скриват недостатъците ни. Днес ще ви разкрием някои от тях:

1. Той забавя появата на бръчки и значително подобрява тонуса на кожата - говорим за почти непознатия тук, но много популярен в световен мащаб фитнес - фейс. Единственото, което трябва да правите, е да изпълнявате само две прости движения. Първо – опънете веждите с палци докрай, след това отместете встрани и върнете в изходна позиция. Второ – със същите пръсти повдигнете "ябълките" на бузите, образувайки усмивка. И обратно. Повтаряйте двете упражнения по 5 минути. Резултатът ще се види почти веднага - сияйна и тонизирана кожа!

2. Черната очна линия само смалява очите. Всяка друга ще ги направи визуално по-големи, а цвета на ириса - по-ярък. 

3. Когато пътят ви е разделен настрани - наистина може да изглеждате зашеметяващо. Не така стоят нещата с този по средата - визуално прави косата по-малко обемна, а понякога дори и сплескана. 

4. Ако срешете веждите нагоре, очите ви ще станат по-изразителни, погледът – открит, а видът - по-млад.

5. За да изглеждат миглите ви по-гъсти (без да разчитате на спирала), подчертайте с черен туш контура, от който растат. 

6. Червилото в студени тонове "избелва" зъбите.

7. Ако нанесете парфюм на гърба и раменете, ароматът ще се чувства по-дълго време, но без да е натрапчив. 

8. Къдриците правят лицето отворено, а прическата - модерна. Просто внимавайте за посоката на подвиването им.

9. Безцветният маникюр винаги е подходящ и изглежда по-скъп от всички модерни опции.

10. Грижете се за косата си! Тя ще изглежда много по-добре, ако се откажете от сешоара или пресата. Изберете подходяща прическа, която ще "пада добре", без ваша помощ.

11. Ако нямате достатъчно време, за да измиете косата си, нанесете сух шампоан или пудра и въпросът ще се реши със скоростта на светлината!

12. Вижте някое клипче и почерпете вдъхновение как да си направите гладка прическа. Тя е чудесен начин да придадете повече елегантност към визията си.

13. Не прикривайте тъмните кръгове под очите със светъл коректор. Той само подсилва проблема. Перфектен коректор е този, който съвпада по нюанс с тена на кожата ви.

14. По-добре проверете цвета на червилото, което сте си харесали, върху възглавничките на пръстите, отколкото на обратната страна на дланта. Там няма червен пигмент, а така червилото би изглеждало по-жълтеникаво и светло. Възглавничките на пръстите са по-близки до тона на устните и може да бъдете сигурни как ще стои върху устните ви.

15. Фалшиви мигли - твърде старомодно! Просто изберете подходяща спирала и си помогнете с малко пудра.

16. Ако нанасяте крема си за лице с кръгови движения, ще намалите риска от напластяване, а освен това ще стимулирате лимфния дренаж. Следвайте тази схема: от средата на челото, след това към периферията на носа, после към слепоочията и накрая завършете от средата на брадичката към бузите.

17. Не оставяйте току-що боядисаната си коса свободно пусната, освен ако не искате да чистите усърдно след това. Увийте я с кърпа или я хванете на конска опашка.

18. Нанесете черна спирала върху горните мигли, а кафява - на долните. Така гримът ви ще изглежда по-естествено.

19. Купувайте кремове, лосиони и други средства в херметически запечатани опаковки. Дозаторът с помпичка изключва проникването на бактерии. По този начин се удължава и срокът им на годност.

20. Ако все още не сте, купете си спрей-антистатик за коса.

21. Почистете кожата на лицето с помощта на специална четка. Дайте ѝ поне 7-дневен пробен период. Ще видите, че ще стане още по-сияйна!

22. Намерете точния нюанс червено червило и не го сменяйте никога!

23. Нанесете блестящ бронз точно преди да отидете на плажа, но само ако кожата ви е загоряла.

24. Навън температурите надвишават 35 и ви е страх, че гримът ви просто ще се стече? Имаме решение - натъркайте кожата на лицето си с кубче лед, а след това нанесете и грима. Така "слоевете" ще се нанесат равномерно и ще издържат по-дълго.

25. През деня отстранете мазния блясък на кожата с бяла пудра и никога не я забравяйте преди да си направите снимка!

За екипът ни тези трикове бяха истинско откритие! А вие имате ли си свои специални хитринки? Ще се радваме да ги споделите с нас в коментарите.