Нашата връзка беше като работата, за която си мечтала от малка, но никога не си вярвала, че можеш да я получиш. Нашите отношения бяха като филма, за който си слушала толкова много добри отзиви, но знаеш, че краят може да разбие сърцето ти. Връзката ни понякога беше токсична и нездравословна, но през цялото време бе дълбока и спираща дъха. Той беше спокоен, а аз - страстна. Аз имах страхове, а той беше безгрижен. Той беше надежден, а аз - непостоянна.

Имаше моменти във времето, в които спорихме за дреболии, но се разделихме заради големите неща. Когато растеш, ти се казва, че любовта винаги трябва да е лесна. Тя трябва да бъде безпроблемна и трябва да бъде проста. Любовта ни един към друг винаги е била проста, но моята собствена любов към мен самата никога не е била такава. Объркващо е, нали? Всички сме склонни да жадуваме за любов. Искаме да се свържем с някого. Копнеем за признателност. Но след като получим всичко това, сякаш забравяме желанията и нуждите си и позволяваме на страха и съмнението да се прокраднат като нежелана болка в зъбите, която изглежда не изчезва.

За мен това беше първият път в живота ми, в който наистина се чувствах сигурна и непобедима. Чувствахме се присъстващи в настоящия миг и изпълнени с благодарност. Сякаш сме в средата на пороен дъжд, но дъждът е просто фонов шум, защото сме погълнати от любов. Погълнати сме от чувството. Погълнати сме от желанието. Яхнали сме вълната и се издигаме лудешки високо, когато един ден всичко спира. Реалността идва и чука на вратата ни, а нашите демони, взривоопасни детонатори и несигурността отговарят с отворени обятия. Въпросите се изливат като светкавичен потоп. „Заслужавам ли това?”, „Прекалено хубаво ли е, за да е истина?“, „Нима всичко красиво винаги не свършва?”

Винаги съм знаела, че имам потенциала да бъда специална, но той ми помогна най-накрая да го видя. Винаги съм знаела, че съм достойна за всичките си мечти, но той ми помогна най-накрая да го повярвам. Не съм напълно сигурна кога точно се случва, но като хора понякога просто забравяме стойността си. Ние просто забравяме, че заслужаваме да бъдем обичани безусловно.

Той ще види твоята невинност, вместо болката ти, когато го погледнеш в очите и го попиташ: „Защо всъщност ме обичаш?“ Ще бъдеш в средата на случаен срив, а той ще седи до теб и ще разтрива челото ти, докато не се успокоиш. В един от най-мрачните си моменти ще го погледнеш, умолявайки: „Моля те, кажи ми, че всичко ще бъде наред.“ Той ще те погледне и няма да може да ти помогне, но ще се усмихне, защото, дори в твоите съмнителни и хаотични моменти, той те обожава.

С течение на времето ще продължаваш да саботираш любовта си, защото поне този път няма да бъдеш сляпа, докато някой ти разбива сърцето, както се е случвало във всички останали моменти от живота ти.

Той ще продължава да ти доказва отново и отново, че те обича заради самата теб. Че твоите депресивни и тревожни епизоди не са това, което си, а са само част от това, което си. Той ще ти напомня, че истинската любов е да обичаш доброто и да обичаш лошото и че неговата работа е да бъде там, когато животът се изпълни с мрак. Винаги ти ще бъдеш тази, която ще си тръгне и ще бъде съкрушена, но и облекчена, защото вече не трябва да се чудиш кога ще настъпи денят, в който той ще спре да ти обича.

Тогава един ден, в момента, в който почувстваш, че си загубила и него, и любовта му завинаги, нещо се променя, защото най-накрая разбираш, че той не може да те спаси. Празнота в теб не може да бъде поправена дори от най-голямата любов. Най-накрая ще разбереш, че дори правилният човек не може да те освободи от страховете и несигурността ти. Той няма да те излекува, но това, което ще направи, е да ти даде цел да се излекуваш и да обичаш себе си. Когато се заобичаш толкова силно, ще направиш всичко необходимо, за да се отнасяш към себе си така, както заслужаваш.

Благодарение на него, аз положих сериозни усилия. Заради него аз не поглеждам назад към красивата любов, мислейки си: „Чудя се какво ли е могло да се случи“. Благодарение на него научих изключителната важност на това да се обичам до самата си сърцевина.