Надявам се един ден, когато някой те накара да избираш дали да бъдеш неговото „Може би” или нищо, да избереш да бъдеш нищо-то.

Надявам се, че когато някой спре да ти дава това, което заслужаваш, и да те залъгва само с минимума, ти да си тръгнеш.

Умолявам те да пуснеш всеки, ако лошото надвишава доброто и ако сърцето ти е изпълнено с тревога и вече не обича.

И се надявам, ако някой накара сърцето ти да го моли да му даде и друга възможност, ти да си тръгнеш.

Тръгни си и изтрий всяка следа за него; всичко, в което той те е карал да вярваш, е изчезнало.

Надявам се, че ще забравиш усещането за кожата му върху твоята и се надявам спомените, които ти носят сълзи и моменти на болка, да успееш да забравиш, също като него.

Никога не съм разбирала как някой може да те гледа така, сякаш между вас вече не е останало нищо, сякаш цялата ти представа за него се е променя, като си вперила поглед в безчувствените му очи, докато го молиш да остане. Все още не разбирам как някой, който те е накарал да се чувстваш в безопасност, може да ти отнеме това само за миг.

Как домът на сърцето ти се срива за миг? Как може да се държи така, сякаш не означаваш нищо за него? Това не е любов или това, което заслужаваш, и се надявам да осъзнаеш, че той няма какво да ти даде.

Но това, което знам е, че тази болка и това нараняване трябва да доведе до нещо по-добро. До някой, който ще бъде сигурен в любовта си и ще възхвалява земята дори, по която стъпваш.

Някой, който ще обожава всеки сантиметър от тялото ти и не би те разкъсал на парченца, без да се замисли. Някой, който ще се радва, когато очите ти сияят, когато ти носи кафе в леглото или ти прави комплимент за ужасния цвят на боята ти за коса. Човек, който няма да критикува и поставя под въпрос всичко, което правиш, а ще те приеме такава, каквато си, а това е повече от някой, който „мисли“, че ще разбере как да те обича отново.

Ти заслужаваш някого на 100%, а не някой, който те кара да изпитваш несигурност.

Любовта не трябва да бъде болезнена, твоят партньор не трябва да те кара да се тревожиш или да не можете да дишаш, когато си около него. Не трябва шокови вълни да преминават през тялото ти, когато той ти каже, че би му харесало, ако промениш нещо в себе си или пък постави под въпрос твоята интелигентност.

Може да не разбираш защо някой е влязъл в живота ти и го е напуснал толкова бързо без следа или без да го е грижа всъщност. Но мога да ти обещая, че ако задържаш нещо, което го няма или никога не го е имало, това ще те сломи още повече.

Ще скърбиш, сякаш той е починал и никога не е бил там. Ще се чувстваш луда и объркана за последната година от живота си. „Как е възможно това да се случи?“ – ще се питаш вероятно. Как си могла да не видиш знаците или пък ще стигнеш дотам, че когато видиш светлината в очите му, това ще разбива всяко късче от душата ти.

Ще бъдеш разбита, но от това ще израснеш по-силна.

Животът ти ще продължи, отново ще можеш да се храниш, някой ден ще имаш добър сън, сърцето ти ще заздравее и ще бъде готово да обича някого дори повече от предишния път.

Сърцето ти ще бъде готово да обича това, което заслужава.

Ти си достойна за много повече, скъпа моя.