Не беше до мен, когато бях уплашена, но мога само да ти благодаря, че ме остави сама в мрака. Това ме научи как да вървя напред без никаква подкрепа, да се лутам понякога дори, но и да открия правилния път. Остави ме да се грижа сама за себе си, когато всичко, което исках беше просто ръка, която да държа. Благодарна съм ти, че ме научи как да се оправям сама и да преодолея болката, която ми причини.

Не беше до мен, когато се борех, когато страдах, но съм ти благодарна, че ми показа колко егоистични могат да бъдат хората. Как някои от нас мислят само за себе си, когато нараняват половинките си, и как няма да разберат какво е, защото не им се е случвало. Не беше до мен, когато исках да си моята опора, но съм ти благодарна, че ме научи как сама да си бъда такава. Благодарна съм ти, че ме принуди сама търся отговорите. Благодарна съм ти, че ме научи да виждам всичко, защото ти така и не ми даде нещо.

Не беше до мен, когато бях развалина, но съм ти благодарна, защото това ме научи как да се възстановявам по начини, за които ти никога няма да разбереш. Това ме предизвика да работя върху себе си и да се превърна в момичето, което няма нужда от чуждата помощ. Превърна ме в човека, който исках ти да бъдеш, но и ме накара да не чувствам болка. Не можеш да ме стигнеш. Не можеш да ме пречупиш отново.

Не беше до мен, когато имах нужда от любовта ти, но съм ти благодарна, че ме научи как да се пазя. Даде ми урок, който ме накара да се изправя срещу всяко едно предизвикателство. Научи ме колко е важно да обичам себе си, да се грижа за себе си, да изгоня фалшивите хора от моето обкръжение. Не беше до мен, когато имах нужда от любовта ти, но ти ми показа, че единственият изход е да мисля само за себе си. Нуждая се само от това, за да се изправя срещу теб, за да се боря.

Не съм твоята жертва. Не съм резултат от грешките ти. Просто превърнах бъркотията, която ти остави в истински шедьовър. Не беше до мен, но съм ти благодарна. Благодарна съм, защото ако беше, нямаше да съм тази, в която се превърнах, а това, скъпи, би била най-голямата загуба.