Ще намеря ли отново любовта? Да, не трябва да се притеснявам.

В момента си мислиш как няма да се влюбиш отново. Знам това.

Знам го, защото аз бях така преди. Ти знаеш, че си достойна за нея, че някой ще види какво можеш да предложиш на света и на него.

Истината е, че просто усещаш празнина в себе си. Забравила си какво е да обичаш и да бъдеш обичана, защото последната ти връзка те е наранила ужасно много.

Но ти си силна и се бориш. Не позволяваш да се разпаднеш.

Понякога нещо в теб, обаче, те измъчва. Не е лесно да усетиш пеперудите в корема. Не се разтапяш от докосването на ръката ти. Не всеки ти прави онова специално първо впечатление.

Забравила си какво е да си пишеш с някого по цяла нощ, да се оправяш с часове за среща. Трудно ти е да се отпуснеш пред някого и да се откриеш напълно. Чудиш се така ли ще е завинаги.

Не, няма да е.

Не мога да го кажа с най-голямата си увереност. Не знам колко ще продължи, но и аз съм минала през това. Усетила съм всичко това, което те разкъсва отвътре.

Истината е, че любовта се връща рано или късно. Може би в момента не си готова за нея.

Не си готова, защото не спираш да сравняваш бившите ти с мъжете, които срещаш сега, защото искрата, магията и огънят в теб няма да се появят, ако се насилваш да се случи.

Ти не си готова за любовта, защото интимността, за която мечтаеш, би наранила сърцето ти още повече.

Празнотата и разочарованието, които са част от живота ти в момента, не означават, че ще е така непрекъснато. Сърцето ти има нужда от онази истинска любов, за която трябва да се жертваш, за да разцъфне.

Преди тя да се завърне, трябва да се откажеш от очакванията ти. Спри да чакаш любовта, защото тя ще дойде само когато си наистина готова.

Защото следващият път, когато се влюбиш, ще е внезапно. Ще е бързо и ще се изненадаш. Няма да можеш да сравниш тази любов с нищо друго.

Нея все още я няма, защото бързаш прекалено много, защото в това бързане се отклоняваш от правилния път. Търсиш я на местата, където си я загубила, а това е грешно.

Истината е, че:

Ще откриеш любовта, когато си щастлива и без нея.

Ще откриеш любовта, когато сърцето и духът ти са изпълнени със страст, когато се запознаваш хора, не защото умираш да имаш връзка, а защото ти е лесно да създаваш нови връзки.

Ще откриеш любовта, когато си готова да я даваш без да искаш нещо в замяна.

Ще откриеш любовта, когато си готова да обичаш с цялото си сърце.

Дотогава, не бързай. Наслаждавай се на живота. Нормално е да си сама и объркана, но всичко ще се нареди. Сега може би си мислиш, че няма да се влюбиш отново, но не е така.

Грешиш.

Този път ще е различно.