Когато се погледнеш в огледалото, какво виждаш? Не буквално, не твоето отражение. Погледни по-дълбоко. Кой стои пред теб? Как се чувстваш? Често не оценяваме себе си, но тогава как очакваме другите да го направят? Хубаво е околните да виждат една красива външна обвивка, но ако отвътре сме тъжни и ни липсва самочувствие, то какъв е смисълът?

Не приемай това. Не приемай човек, който се държи ужасно. Когато негативното натежава и е повече от позитивните фактори в една връзка, то тогава смисъл от нея няма. Понякога виждаме всички сигнали, че не трябва да я продължаваме, и все пак игнорираме всяка една причина да си тръгнем. Отказваме да видим проблемите, а те се натрупват.

Ако не си била с човек, който се държи ужасно или не полага никакви усилия, вероятно познаваш някой, който е бил. Когато видиш как приятелката ти е в токсична връзка, видиш отношението, обидите и нещастието, няма как да си представиш какво ѝ е наистина. Много е лесно да ѝ кажеш, че трябва да го напусне, но когато ти самата го изживяваш, не е. Когато си привързана емоционално към някого, тази стъпка става все по-трудна всеки изминал ден.

Трудно е и то поради много причини. Може би искаш да си сама или не искаш да поемаш риска да си без човек до себе си. Може би вярваш, че точно него заслужаваш и отношението му, ужасно и неуважително. С времето губиш самоувереността си и не вярваш, че друг би те избрал. Затова и стандартите ти се променят и се снижават. Затова водиш и токсична връзка.

Тези връзки се провалят. Всяко нещо, което не ти влияе добре, се проваля изведнъж. Може би ти ще го прекратиш или ще бдъеш оставена без право на избор. Ако накрая ще си сама, защо не си спестиш седмици, месеци или дори години стрес, сълзи, яд и унижение? Не приемай нищо, което не идва с щастие и усилия. Ти заслужаваш повече. 

Ако е по-лесно за теб, мисли за това като проявяване на търпение за твоята срода душа. Когато се замислиш, че Единственият е някъде там, живеейки живота си като теб, е объркващо. Може да е мъж в друг град, който яде сам, държи ръката на половинката си или е приятел, с който сте се видели онзи ден.

Ако някога са те манипулирали и унижавали, в бъдеще трябва да се справиш с този проблем. Трябва да почакаш. Изчакай онзи, който си заслужава риска, който има добро сърце и не би те наранил. Той ще си заслужава дори и сълзите.

Търпението – то е много важно. Ако си сама, наслаждавай се. Ако си с човек, който се отнася към теб по ужасен начин, промени го. Ако си с прекрасен партньор, не се влияй от чуждото мнение, защото сближите ли се, ще виждаш все повече и повече колко е подходящ той за теб.