Разглеждах си социалните мрежи, както всеки на тази възраст, и видях публикация, която ме шокира... Беше твърдение, което не очаквах.

То гласеше:

„Когато един мъж иска да е с теб, той би направил абсолютно всичко, за да си щастлива.“

Преди не го бях проумяла, но това наистина отвори очите ми.

От години аз съм тази, която само полага усилия за връзките си. Аз уреждах срещите, давах пари и си освобождавах времето. Търпях съобщения без отговор, неуважение и извинения. Това ме влудяваше, защото не получавах същото количество любов и внимание.

Мислех си, че проблемът е в мен. Не смятах, че съм достойна. Приех, че не заслужавам любовта. Убедих се, че щом давам тялото, любовта и талантите си, половинката ми ще е моя или поне един ден ще е.

Наблюдавах как моето момче иска други, как ме игнорира и се отнася с мен, сякаш съм опция.

Бях изтощена, но продължавах. Исках любов и сигурност. Проблемът е, че исках тази сигурност и този комфорт, но не обръщах внимание на цената, която плащам.

Влюбваме се в идеята за любовта и показваме най-доброто от себе си на грешните хора. Не, не казвам, че те са лоши, а че просто не са за нас. Искам да кажа, че никога не бива да се примиряваме с любов, която е просто едно увлечение за другия.

Защото заслужаваме повече.

Не казвам, че един ден ще се събудиш и представата ти ще бъде променена, че внезапно ще си щастлива. Аз още работя върху това.

Работя върху онази част от мен, която не бива да приема по-малко от това, което заслужава. Тази част е смела, креативна и страстна.

Тя заслужава живот, изпълнен с щастие и безрезервна любов. Всички заслужаваме това.